KOSOVSKA BITKA: Kurti i Šolak protiv Srba i Telekoma!

21.12.2023

10:03

0

Sa istim interesom i istim neprijateljem, tandem iz pakla Šolak - Kurti fantastično sarađuje i jedan drugog podržavaju u ratu protiv srpskog Telekoma. A isto važi za njihov takođe zajednički rat protiv države Srbije

KOSOVSKA BITKA: Kurti i Šolak protiv Srba i Telekoma!
Copyright Profimedia Prinstcreen/Youtube/Dnevnik/Tanjug/Dopsinik KIM

Šta god Kurti kaže ili uradi protiv Srba i Srbije to na Šolakovim medijima dobije udarni prostor, bez reči osude, a često i sa neskrivenim zadovoljstvom.

Upravo to se desilo u sredu naveče, kada je portal N1 objavio na naslovnoj strani i još stavio na notifikaciju da je “MTS kažnjen sa 1,5 miliona evra zbog nepoštovanja odredbi Zakona o zaštiti konkurencije”.

Tako je glasio naslov koji je ovaj “ugledni i objektivni” medij Junajted Grupe dao za informaciju da su Kurtijeve vlasti u Prištini izrekle drakonsku kaznu srpskom operateru, kao novi vrhunac progona Telekoma Srbija na Kosmetu.

Zainteresovanost grupacije Dragana Šolaka za nedaće srpskog Telekoma na KiM je takva da je N1 požurio da bude prvi medij koji je preneo saopštenje iz Prištine, pritom bez ikakve ograde ili komentara, što inače redovno rade u slučajevima kad se neka “nepravda” desi onima koje podržavaju.

Šolakov glavni informativni medij time je samo nastavio redovnu praksu: kada Aljbin Kurti udari na Srbe i Srbiju to će na N1 i Nova S da dobije najbolji tretman, nikada ga neće  kritikovati i osuđivati, neretko će čak da ga podržavaju. A još kad je reč o Telekomu, koji Kurti, uostalom kao i Šolak, iz dana u dan ne prestaje da napada, ne bi nas čudilo da su u centrali Junajted Grupe u Luksemburgu sinoć otvorili šampanjac da proslave.

Jer, Aljbin Kurti i Dragan Šolak imaju zajednički zadatak i cilj: uništenje najuspešnije srpske kompanije!

Novi vrhunac pritisaka na MTS


Uprava za zaštitu konkurencije u Prištini kaznila je preduzeće MTS d.o.o. na KiM, ćerku-firmu Telekoma Srbija, sa više od 1,5 milion evra zbog navodnog “kršenja odredbe Zakona o zaštiti konkurencije”. Navodna krivica MTS je “nepodnošenje zahteva za obaveznu najavu koncentracije za kupovinu 100 odsto akcija” tri mala srpska operatera na Kosovu.

Prištinski organi su prethodno u avgustu ove godine doneli odluku o brisanju MTS iz registra privrednih društava, što znači automatsku zabranu kompanije, ali je posle snažne reakcije Telekoma i ambasade SAD ta odluka u septembru preinačena.
Medutim, pritisci na MTS na KiM ne prestaju, uključujući najbrutalnija maltretiranja i zastrašivanja radnika, a ova drakonska kazna predstavlja novi vrhunac.
MTS d.o.o. osnovan je oktobra 2015, u skladu sa odredbama Briselskog sporazuma. Zapošljava više od 250 ljudi, predstavlja najveću srpsku kompaniju na KiM i obezbeđuje usluge telefonije, interneta i televizije za preostale Srbe u Pokrajini.

Prema Briselskom sporazumu, Priština je obavezna da raspiše tender za još jednog mobilnog operatera, na kojem bi se prijavio i očekivano pobedio MTS, zbog čega Aljbin Kurti čini sve da uništi srpskog operatera, a Dragan Šolak mu u tome zdušno pomaže.

Kurtiju smeta Telekom jer je preko svog MTS-a najveća srpska firma na Kosovu i jer svojim uslugama obezbeđuje kakvu-takvu normalnost ugroženim kosovskim Srbima. Šolaku je Telekom glavna smetnja da bude gospodar medija i telekomunikacija u Srbiji, da kao nekada gradi monopole i dogovara kartele.

Sa istim interesom i istim neprijateljem, tandem iz pakla Šolak - Kurti fantastično sarađuje i jedan drugog podržavaju u ratu protiv Telekoma. A isto, pa i još više, važi za njihov takođe zajednički rat protiv države Srbije!

Međutim, obojica su žestoko potcenili Telekom Srbija. Zapravo, što ga više napadaju, on je sve jači. Kao što su Junajted Grupa i gazda Šolak do nogu potučeni u komercijalnoj bitki protiv Telekoma, tako će Kurti biti poražen u najnovijem “Kosovskom boju”.

Probao je Aljbin Kurti da mučki, usred letnjih praznika, potpuno zabrani MTS na Kosovu - nije mu uspelo. Čak su i stranci i zapadne ambasade bili svesni zlih namera srbomrsca iz Prištine i podržali su Telekom u borbi, ujedno hrabroj i mudroj, protiv te zabrane.

Otad neprestano traju provokacije Prištine protiv Telekoma, u znak osvete zbog izgubljene bitke i kao pokušaj traženja bilo kakvog pokrića za gašenje MTS na KiM. A glavnu medijsku podršku za ovaj svoj rat Kurti nažalost dobija u Beogradu, na N1 i Nova S, medijima u vlasništvu Dragana Šolaka i njegove poslovno-kriminalne hobotnice.

Telekom će i iz ove bitke izaći kao pobednik, uveren je generalni direktor najuspešnije srpske kompanije Vladimir Lučić.

- Pravi cilj ove drakonske kazne, koju nam je izrekla Kurtijeva administracija, jeste da se na svaki način spreči planirano širenje MTS na celom Kosovu i Metohiji. Mogu da poručim da će oni i ovo kolo da izgube, jer je i u ovom slučaju evidentno da čak i sopstvene zakone, koje su sami doneli, ne poštuju - poručio je Vladimir Lučić za Tanjug.

Telekom Srbija ima oko 30 dana za žalbu Privrednom sudu u Prištini.

- Ovo ne odlaže izvršenje novčane naknade, međutim, kada se budemo žalili sudu, tražićemo od regulatora da nam odloži plaćanje. Ne verujem da će nam uvažiti taj zahtev, ali sam potpuno siguran da ćemo pobediti u sudskom procesu i da ćemo, ako eventualno budu naplatili kaznu, to posle sve da vratimo i to sa kamatom - istakao je Lučić.
 
 Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike