Napali ga i njegovi: Kurti ne sme da zabrani Vučiću da poseti Kosovo i Metohiju!

29.01.2024

12:49

0

Najava srpskog predsednika Aleksandra Vučića sa početka godine da bi posetio Kosovo i Metohiju naišla je na negodovanje u pojedinim kosovskim krugovima

Napali ga i njegovi: Kurti ne sme da zabrani Vučiću da poseti Kosovo i Metohiju!
Ilustracija - Copyright AP Photo/Visar Kryeziu/Tanjug/Marko Đoković

Profesor Nedžmedin Spahiu, govoreći o čestim zabranama Prištine srpskim zvaničnicima da posete Kosovo i Metohiju, rekao je da nije normalno što nema normalnog toka kretanja službenih lica iako dogovor između dve strane o tome postoji, kao i da bi zabrana ulaska srpskom predsedniku Aleksandru Vučiću bila neprihvatljiva stvar.

Najava srpskog predsednika Aleksandra Vučića sa početka godine da bi posetio Kosovo i Metohiju naišla je na negodovanje u pojedinim kosovskim krugovima, a ulazak na Kosovo je u januaru zabranjen novinaru Tanjuga, pre toga i njegovoj koleginici sa RTS, nebrojeno puta direktoru Kancelarije za KiM Petru Petkoviću, ministrima Vlade Srbije, Arnou Gujonu...

Spahiu kaže da ne može da ulazi u to zašto je ovo urađeno u pojedinačnim slučajevima, ali da to nije dobra stvar.

- U celini to nije dobra stvar, posebno za posetu predsednika Vučića Kosovu. Ako se nastavi da se dogovara i da se reše pitanja koja tište odnose Kosova i Srbije kojih je puno, onda je zabrana ulaska predsedniku Vučiću sasvim neprihvatljiva stvar - kazao je Spahiu za Kosovo onlajn. 

Šta će Dželjalj u "preševskoj dolini"? 

Spahiu je prokomentarisao i to što Srbija početkom januara nije odobrila posetu takozvanom ministru policije Kosova Dželjalja Svečlje opštinama Preševu, Bujanovcu i Medveđi.   

- Ne mogu da razumem šta je ministar unutrašnjih poslova Kosova tražio u 'preševskoj dolini', osim ako nema rodbinske veze. Da je u pitanju ministar kulture ili spoljnih poslova, onda bi to bilo razumljivo. Zašto ministar unutrašnjih poslova u ovom slučaju? Ima puno slučajeva kod kojih zabrana zaista jeste sasvim neprihvatljiva. Zašto se to radi, to treba da pitate lidere u Beogradu i Prištini, jer po meni, to je naprosto neshvatljivo i to ne razumem - naveo je Spahiu. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike