Vlasti u Prištini Odaloviću zabranile da obiđe grobove oca i majke na Kosovu

19.01.2023

14:09

0

Njemu prištinske vlasti već nekoliko puta nisu dozvoljavale da uđe na prostor Kosova

Vlasti u Prištini Odaloviću zabranile da obiđe grobove oca i majke na Kosovu
Veljko Odalović - Copyright B.P./ATAImages

Predsedniku komisije za nestala lica Veljku Odaloviću vlasti u Prištini juče su zabranile posetu teritoriji Kosova i Metohije, saznaje Kosovo onlajn.

Odalović je najavu poslao sa željom da poseti grobove oca, majke i ostalih članova porodice, ali vlasti u Prištini su mu bez obrazloženja zabranile posetu.

On je agenciji Tanjug rekao da je dozvolu za posetu KiM tražio preko oficira za vezu, ali da je dobio negativan odgovor.

"Odbili su me, iako sam hteo najprivatnije da odem na groblje u Kosovo polje i zapalim sveće. Hteo sam da posetim grobove najmilijih, ali ništa nije vredelo. Očigledno da za njih ništa nije sveto", rekao je Odalović.

Njemu prištinske vlasti već nekoliko puta nisu dozvoljavale da uđe na prostor Kosova, iako se nalazi na čelu komisije koja treba da obavi značajan posao u otkrivanju sudbina nestalih lica.

Poslednjih dana Priština intenzivira ponovo iživljavanje nad Srbima, tako što vlasnike sa KM tablicama zadržava na administrativnom prelazu uprkos sporazumu postignutom novembra prošle godine.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike