Đurđev: Zakon o rodnoj ravnopravnosti nikad neće proći, jer su ispred njega dve nepremostive brane - narod i crkva!

26.01.2024

19:15

0

Autor: 24sedam

Predsednik Srpske lige uveren je da će crkva, narod i u konačnici i država zaustaviti nasilan pokušaj nametanja antiporodičnih i antiduhovnih vrednosti građanima Srbije

Đurđev: Zakon o rodnoj ravnopravnosti nikad neće proći, jer su ispred njega dve nepremostive brane - narod i crkva!
Aleksandar Đurđev - Copyright Privatna arhiva

Srpska pravoslavna crkva je opravdano, odgovorno i odlučno preuzela istorijski važnu ulogu zaštite srpskog jezika, ali i nama Srbima važnih pojmova kao što je rod, od agresivnih antihrišćanskih i anticivilizacijskih pokušaja tzv. dženderizacije svega zdravog i normalnog u našem jeziku i tradiciji, izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

On je pozdravio nedavne zaključke naučne konferencije u kojoj su učestvovali predstavnici Srpske pravoslavne crkve, Matice srpske i Odbora za standardizaciju srpskog jezika i poručio da će Srpska liga uvek podržati sve ono što je na korist očuvanja porodičnih vrednosti u našem društvu.

- I Srpstvo i pravoslavlje, ali i tradicije svih drugih naroda i konfesija u našoj zemlji, dijametralno su suprotni od antivrednosti koje nam se nameću lukavo i perfidno, jer žene su u našem društvu uvek bile svetinja, to su naše majke, naše sestre i naše ćerke, a ne zaboravite i da je naša jedina otadžbina Srbija ženskog roda - precizirao je Đurđev.

Predsednik Srpske lige uveren je da će crkva, narod i u konačnici i država zaustaviti nasilan pokušaj nametanja antiporodičnih i antiduhovnih vrednosti građanima Srbije.

- Od Miloša Velikog do danas na srpskom tlu je slobodan i rob koji zakorači na njega, a kamoli pripadnice lepše polovine među nama. Njih ne štite samo ustav i zakoni ove zemlje, već i viteški i domaćinski duh njenih ljudi. Uveren sam da, ukoliko Miloš Vučević bude novi premijer Srbije, ni narod ni crkva neće biti iznevereni i da ovakvim predlozima zakona više neće biti mesta u našoj državi - zaključio je Đurđev.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike