Đurđev: Vučevićeva poseta Budimpešti izuzetno značajna, bezbednosna saradnja Srbije i Mađarske apsolutni prioritet!

26.01.2024

12:09

0

Vučević, pored važnih i pozitivnih reformi unutar sektora odbrane u našoj zemlji, uspeo i da osnaži veze Vojske Srbije na međunarodnom nivou

Đurđev: Vučevićeva poseta Budimpešti izuzetno značajna, bezbednosna saradnja Srbije i Mađarske apsolutni prioritet!
Copyright Printscreen/Instagram/milosvucevic

- Zahvaljujući viziji o strateškoj saradnji Srbije i Mađarske čije su čvrste temelje udarili Aleksandar Vučić i Viktor Orban, dve susedne zemlje svakim danom jačaju i šire polja zajedničkih delovanja. Nakon ekonomije, spoljne politike i energetike, sve više se potencira saradnja u oblasti bezbednosti i odbrane. U tom kontekstu, današnji sastanak ministra odbrane Miloša Vučevića i njegovog mađarskog kolege Krištofa Šalaja Borovničskog u Budimpešti je od izuzetnog značaja, jer će njegovi plodovi biti još čvršće vezivanje Srbije i Mađarske u sferi odbrane" - izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

On smatra da je Vučević, pored važnih i pozitivnih reformi unutar sektora odbrane u našoj zemlji, uspeo i da osnaži veze Vojske Srbije na međunarodnom nivou.

Privatna arhiva
 

 

,,Vojska Srbije je nikad jača, to kažu relevantni zapadni vojni časopisi, nikada nije imala toliko savremenog oružja i oruđa kao danas, plate oficira i vojnika nikad nisu bile više. Kako je Vučević ojačao ministarstvo odbrane, tako bi i ojačao celu državu kao premijer" - podvukao je Đurđev.

Predsednik Srpske lige uveren je da će Vučević nastaviti da daje doprinos razvoju srpsko-mađarskih veza i u budućnosti.

,,Vučević je, u vreme dok je bio gradonačelnik, Novom Sadu vratio stari sjaj Srpske Atine, ali i od njega napravio evropsku prestonicu za sve - i Srbe i Mađare i Slovake i sve druge. To je još jedan njegov legat za budućnost srpsko-mađarskog prijateljstva i saradnje" - zaključio je Đurđev.

Podsetimo,  ministar odbrane Miloš Vučević boravi u Budimpešti, u okviru zvanične posete Mađarskoj.

- Zajedno sa ministrom odbrane Mađarske Krištofom Šalajem Bobrovničskim prisustvovao sam prvom sastanku ”Srpsko-mađarske radne grupe za odbrambenu industriju i naoružanje“ koji su održale delegacija Sektora za materijalne resurse Ministarstva odbrane i Odbrambene industrije i naoružanja Mađarske - istakao je ministar Vučević na Instagramu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike