Vučević: Mađarska i Srbija su partneri, prijatelji i više od toga! Mi verujemo u istu Evropu

26.01.2024

12:31

0

Posebno sam zadovoljan procesom konkretne realizacije strateških dogovora, u kontekstu da Srbija kupuje veoma korisno naoružanje i vojnu opremu od Mađarske, naveo je Vučević

Vučević: Mađarska i Srbija su partneri, prijatelji i više od toga! Mi verujemo u istu Evropu
Copyright Printscreen/Instagram/milosvucevic

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević je danas u Budimpešti razgovarao je sa ministrom odbrane Mađarske Krištofom Šalajem Bobrovničkim.

-Današnji sastanci su dokaz naše sadržajne i plodonosne saradnje za obe države. Ono što posebno želim da istaknem je da su Mađarska i Srbija strateški partneri, prijatelji i više od toga. Mađarska uvek može da računa na Srbiju kao pouzdanog partnera na Balkanu, odnosno u jugoistočnoj Evropi. Hvala Mađarskoj i Vladi Mađarske što podržavaju Srbiju na evropskom putu. Mi delimo zajedničke vrednosti. Mi verujemo u istu Evropu. Mi verujemo u Evropu koja ima svoju tradiciju, istoriju, ali koja ima i svoju budućnost.

Mi smo spremi da sarađujemo sa Mađarskom po svim pitanjima koja su od zajedničkog interesa, a tiču se bezbednosti i odbrane, naravno, uvažavajući činjenicu da je Mađarska deo NATO alijanse, a Srbija ima proglašenu vojnu neutralnost.Posebno sam zadovoljan procesom konkretne realizacije strateških dogovora, u kontekstu da Srbija kupuje veoma korisno naoružanje i vojnu opremu od Mađarske, ali da isto tako i prodaje i isporučuje ono što je potrebno Mađarskoj vojsci- naveo je Vučević na svom Instagram nalogu.

 

 

Vučević je u Budimpeštu otputovao u četvrtak.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike