Vučić: Oni koji rade sa decom i majkama moraju da pokažu najviše odgovornosti i ozbiljnosti (VIDEO)

25.01.2024

13:40

0

Predsednik je istakao da je 99 odsto lekara maksimalno posvećeno i najbolje moguće radi svoj posao, a da će onih jedan odsto morati još veću pažnju da usmeri ka onim životima koji su nam najvažniji

Vučić: Oni koji rade sa decom i majkama moraju da pokažu najviše odgovornosti i ozbiljnosti (VIDEO)
Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da oni koji rade sa decom i majkama moraju da pokažu najviše odgovornosti i ozbiljnosti, da se više ne bi dešavali slučajevi kao sa Maricom Mihajlović iz Sremske Mitrovice, čije je dete umrlo posle porođaja.

Vučić je tokom razgovora sa Mihajlović, koja je u javnosti iznela optužbe na račun lekara koji je porađao zbog smrti bebe, rekao da je pročitao sve što mu je bilo dostupno o tom slučaju, ne samo njene izjave, već i izjave nadležnih lica, sestara, babica, lekara.

- Iz izjava drugih sam video da ste od početka tražili, molili za carski rez, da ne ulazim u posao lekara i da nikoga ne osuđujem pre presude. Žao mi je što ste kroz sve prošli i pre svega žao mi je zbog posledica. Dete da vratimo ne možemo, ali možemo da pokušamo sebe da menjamo i da imamo drugačiji odnos u budućnosti. I zato se nadam da će ova vaša ispovest, sve što ste rekli, sve na šta ste nas upozorili, biti signal ljudima koji rade, sa majkama, sa decom - poručio je Vučić.

On je istakao da je 99 odsto lekara je maksimalno posvećeno i najbolje moguće radi svoj posao, a da će onih jedan odsto morati još veću pažnju da usmeri ka onim životima koji su nam najvažniji.

- Video sam da su sve babice bile veoma fer i da su sve u najvećem delu potvrdile ono što ste vi rekli. Mnogo je važno da sve ljude koji rade taj najlepši, najhumaniji posao u našoj zemlji u svakom trenutku, bez obzira na lične probleme sa kojima se suočavaju, da uvek budu sto procentno posvećeni majkama, deci, jer je tu prosto najveća odgovornost. Zato verujem da ćemo, a da ne donosimo presude bez suđenja, moći da ustanovimo neka nova pravila i više odgovornosti i ozbiljnosti - rekao je predsednik.

Dodao je da mu je bilo čudno, jer je lekar koji je porađao Maricu mnogo dobrih stvari učinio u životu. Naglasio je da je čuo o problemima koje Marica ima, od socijalnih do drugih, i da će država svakako gledati da joj pomogne.

- Hvala vam na poštenju, hrabrosti i otvorenosti koju ste pokazali. To će sprečiti da se tako nešto ne ponovi drugim ljudima - zaključio je Vučić.

On je poručio Maričinom mužu da sada mora da još više da vodi računa o svojoj supruzi. Marica je zahvalila predsedniku što ih je primio i saslušao.

- Hvala vam što ste nas primili, što ste hteli da popričate sa nama, što ste nas podržali. Nadam se da će pravda biti da zadovoljena i da će krivac biti kažnjen - rekla je Marica Mihajlović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike