Vučić se sastao sa Maricom Mihajlović: "Jako mi je žao i jako mi je teško, dete da vratimo ne možemo"

25.01.2024

12:30

0

Vučić je ranije rekao da je tužan zbog onoga što se dogodilo Marici Mihajlović u porodilištu u Sremskoj Mitrovici, ali da je srećan što je sa tim izašla u javnost

Vučić se sastao sa Maricom Mihajlović: "Jako mi je žao i jako mi je teško, dete da vratimo ne možemo"
Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa Maricom Mihajlović iz Sremske Mitrovice, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

- Jako mi je žao i jako mi je teško, dete da vratimo ne možemo, hvala što ste došli - rekao je predsednik dodavši da je čuo da je molila za carski rez i da je čuo da su babice bile fer i da su u najvećem delu potvrdile ono što je rekla.

- Hvala Vam što ste nas primili. Nadamo se da će pravda da uradi svoje i da će biti kažnjen - rekla je Marica.

Tanjug/Vladimir Sporčić
 

 

- Posebno mi je žao deteta, što je to prvo dete moralo da bude, rekao je i dodao da je čuo i za socijalni problem gde će država da pomogne i još neke sitnice da učini.

- Danijele, jesi li je bar malo utešio - upitao je njenog supruga Danijela pa joj zahvalio na poštenju, hrabrosti i iskrenosti da se drugima ovakve stvari ne bi ponovile. Predsednik je potom zamolio da sa Maricom i njenima ostane malo nasamo.

- Pa više je on mene utešio... - rekla je Marica a predsednik ga zamolio da je sada uteši i podrži više nego ikada. Marica ima i ćerkicu koja se nadala sestri i očekivala je pa je predsenik rekao da je pozdravi i poljubi.

Sastanak  sa Maricom je počeo oko 12.30 časova, u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike na Andrićevom vencu. Mihajlović je nedavno izašla u javnost da je od ginekologa za akušersko pretrpela nasilje tokom porođaja u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici, posle koga je beba preminula.

Tanjug/Vladimir Sporčić
 

 

Podsetimo, predsednik je juče rekao da joj se zahvaljuje što je izašla sa svojom pričom u javnost.

- Koliko sam nesrećan i tužan zbog činjenice da se tom detetu i toj majci to dogodilo, srećan sam što je Marica Mihajlović izašla u javnost. Ja ću da je primim u Predsedništvu - rekao je predsednik Vučić.

On je tada naveo da će se zahvaliti Marici Mihajlović, jer je time što je izašla u javnost spasila mnogo druge dece, zbog čega će i sami akušeri biti pažljiviji.

- Siguran sam da 99,99 odsto njih koji rade sa majkama daju sve od sebe, žive za živote tih majki i te dece. Ali uvek imate 0,01 tih neodgovornih, ali će sada i oni shvatiti da država reaguje snažno i odgovorno i da će takve majke uvek da imaju našu podršku, pa ćemo i to da smanjimo u budućnosti - kazao je Vučić.

Tanjug/Vladimir Sporčić
 

 

Upitan o mogućim protestima zbog tog slučaja, Vučić je kazao da bi protesti onda mogli da se organizuju i za "požare i saobraćajne udese".

- Da ja ne ulazim u krivično-pravne stvari (oko slučaja akušerskog nasilja), to je na nadležnim državnim organima, ali svakako užasno. Zbog toga organizujete demonstracije? Pa onda možete zbog svega - požara, saobraćajnog udesa... - rekao je Vučić.

Naglasio je da je čuo o problemima koje Marica ima, od socijalnih do drugih, i da će država svakako gledati da joj pomogne

. "Hvala vam na poštenju, hrabrosti i otvorenosti koju ste pokazali. To će sprečiti da se tako nešto ne ponovi drugim ljudima", zaključio je Vučić. On je poručio Maričinom mužu da sada mora da još više da vodi računa o svojoj supruzi.

Tanjug/Vladimir Sporčić

Marica Mihajlović tvrdi da je za smrt njene bebe, ali i akušersko nasilje, kriv doktor koji ju je porađao, a koji je zaposlen u Opštoj bolnici u Mitrovici.

Ona je, kako tvrdi, pretrpela horor u porodilištu. Udarci, pretnje i vređanje nije ono što je očekivala da će je dočekati na porođajnom stolu, a smrtni ishod deteta je potpuno dotukao.

- Nadam se da je istina da je uhapšen,  i da prestane više da se dešava ono što je meni jer nijedna majka ne može da podnese bol za izgubljenim detetom. Ja se nadam da će odgovarati za sve što mi je uradio! - rekla je Marica nedavno za 24sedam.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike