Vesić: Vučić živi za Srbiju, dok bi opozicija da živi od Srbije

25.01.2024

12:36

0

Vesić je rekao da opozicija vodi organizovanu i orkestriranu kampanju protiv Vučića i njegove porodice i da im je to jedini politički program

Vesić: Vučić živi za Srbiju, dok bi opozicija da živi od Srbije
Goran Vesić - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

Član Predsedništva Srpske napredne stranke Goran Vesić rekao je danas da je osnovna razlika između predsednika Srbije Aleksandra Vučića i opozicije u tome što predsednik i oni koji rade sa njim žive za Srbiju, njen razvoj i bolji život građana, dok lideri opozicije misle da treba da žive od Srbije.


"Opozicija misli da treba da dođe na vlast kako bi uzimali nešto od Srbije i da vlast postoji da bi se uživale privilegije za razliku od Aleksandra Vučića koji je dva puta direktno pobedio na predsedničkim izborima i koji se trudi da rešava probleme ljudi. Kada živite za svoju zemlju, tako se ponašate", izjavio je Vesić za tv Hepi.

To je, kako je istakao, suštinska i fundamentalna razlika koja jasno pokazuje zašto Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka pobeđuju na izborima, a opozicija gubi.

Vesić je rekao da opozicija vodi organizovanu i orkestriranu kampanju protiv Vučića i njegove porodice i da im je to jedini politički program, kao i da koriste svaku nesreću u našem društvu kako bi od toga profitirali.

S tim u vezi, naveo je da je opozicija prošle godine pokrenula demonstracije protiv vlasti dok je bio Dan žalosti zbog ubistva dece u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu i ubistva u Mladenovcu.

"Pokrenuli su proteste još dok je bio Dan žalosti i pokušali da za svoju političku kampanju iskoriste bes ljudi u našoj zemlji koji su veoma teško primili tu, jednu od najvećih tragedija koja se dogodila u našoj zemlji. Čak su taj protest nazvali 'Srbija protiv nasilja' aludirajući na tragedije da bi na kraju svoju kampanju završili pevanjem i igranjem na Trgu Republike. Toliko su im, nažalost, žrtve bile važne", rekao je Vesić.
Tanjug/Vladimir Šporčić
 


Dodao je da je su nedavno obeležavali godišnjicu ubistva Olivera Ivanovića što se, kako je rekao, takođe počelo pevanjem na ulicama.

Vesić je ukazao da u svim demokratskim zemljama u svetu postoje vlast i opozicija koji se bore političkim programima i da je potpuno prirodno da se vodi dijalog o važnim temama u društvu, kao i da građanke i građani odlučuju koga će da podrže.

On je podsetio da je Vučić kroz program razvoja Srbije do 2027. godine predstavio projekte koji će se realizovati i dodao da, kao pripadnik vladajuće stranke, nema ništa protiv da čuje šta opozicija misli o tome i da li bi nešto mogli bolje da urade.

"To jeste politička borba, ali ovo što oni rade nije politička borba već pokušaj da se iskoristi svaka nesreća u društvu kako bi od toga politički profitirali jer politički program nemaju", podvukao je Vesić.
Naveo je da opozicija neće odgovoriti ni na jedno društveno i političko pitanje osim što će reći da mrzi Aleksandra Vučića i njegovu porodicu i voditi kampanju protiv njih.

Ta kampanja se, naveo je Vesić, vodi preko "tajkunskih" medija, čak i preko medija u regionu.
"Šolak vrlo perfidno vodi tu kampanju i preko svojih medija u regionu gde plasira lažne vesti, između ostalog i preko cronogorskih 'Vijesti', a svi znaju da je vlasnik 'Vijesti' isti onaj ko je vlasnik N1 i Nova S", rekao je Vesić.

Vesić je istakao da se kampanja protiv Vučića vodi po sličnoj matrici po kojoj je vođena kampanja protiv nekadašnjeg premijera Srbije Zorana Đinđića.

"Satanizacija Đinđića je počela iz Hrvatske, preko lista Nacional i tekstova o tome da Đinđić švercuje cigarete jer jednoj fabrici iz ove države nije dato da kupi fabriku cigareta u Srbiji. Onda su to prenosili mediji u Srbiji koji su tada bili protiv Đinđića, a koji su inače bili plaćeni parama mafije u to vreme", rekao je Vesić.

Dodao je da se sada po toj matrici vodi kampanja protiv predsednika Vučića i da se preko medija u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Hrvtaskoj, koji su u vlasništvu čoveka koji je vlasnik N1 i Nova S, plasiraju lažni tekstovi koje se prenose, ali na način da se navodi da o tome pišu mediji u regionu.

Vesić je rekao da ni Šolak niti njegovi "politički puleni" nisu ništa naučili iz poraza koji su doživeli na izborima jer je njima, kako je rekao, jedina kampanja bila napad na Aleksandra Vučića i njegovu porodicu.

"Oni su sa takvom kampanjom i pristupom izgubili na izborima jer su građanke i građani Srbije želeli da čuju šta oni kao opozicija imaju da kažu, pa bi možda i glasao neko za njih, ali su samo slušali napade na Vučića i zato su poraženi, nikada ubedljivije", zaključio je Vesić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike