Premijerka Brnabić sa Bratuom i Hilom o merama Vlade za unapređenje položaja nacionalnih manjina

22.01.2024

22:07

0

Srbija je uspešan primer za rešavanje pitanja nacionalnih manjina, o čemu svedoči kontinuiran rad na unapređivanju zakona i drugih akata

Premijerka Brnabić sa Bratuom i Hilom o merama Vlade za unapređenje položaja nacionalnih manjina
Ana Brnabić - Copyright TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

Premijerka Ana Brnabić razgovarala je danas sa šefom misije OEBS Janom Bratuom i ambasadorom SAD u Srbiji Kristoferom Hilom o merama koje Vlada Srbije sprovodi radi unapređenja položaja nacionalnih manjina.

Brnabić je sa sagovornicima razgovarala o načinima za dalje unapređenje položaja manjina u Srbiji, dodajući da se razvoj društva u celini i jačanje međusobnog poverenja postiže isključivo u duhu tolerancije, dijalogom, i kroz rešavanje izazova manjina, čemu je politika Vlade Srbije posebno posvećena.

Srbija je uspešan primer za rešavanje pitanja nacionalnih manjina, o čemu svedoči kontinuiran rad na unapređivanju zakona i drugih akata u vezi sa adekvatnom primenom jezika i pisma nacionalnih manjina, dodala je premijerka, kako je saopšteno iz Vlade Srbije.

Brnabić je u tom kontekstu istakla i reprezenatativnost manjina u političkim i demokratskim procesima.

Sagovornici su premijerki preneli da će nastaviti saradnju koja je i do sada davala značajne rezultate i naglasili važnost podrške kontinuiranog dijaloga na nacionalnom i regionalnom nivou po ovom pitanju.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike