GIK usvojio rešenje o dodeli odborničkih mandata kandidatima za odbornike!

22.01.2024

18:04

0

Iz Sekreterijata za informisanje Grada Beograda su saopštili da je GIK na 31. sednici usvojio i izveštaj o sprovedenim izborima za odbornike Skupštine grada Beograda

GIK usvojio rešenje o dodeli odborničkih mandata kandidatima za odbornike!
Copyright FOTO TANJUG/BEOINFO

Gradska izborna komisija (GIK) usvojila je danas, na osnovu Ukupnog izveštaja o rezultatima izbora za odbornike Skupštine grada Beograda, rešenje o dodeli odborničkih mandata kandidatima za odbornike sa izbornih lista koje su osvojile odborničke mandate.

Iz Sekreterijata za informisanje Grada Beograda su saopštili da je GIK na 31. sednici usvojio i Izveštaj o sprovedenim izborima za odbornike Skupštine grada Beograda, kao i zapisnik sa 30. sednice Gradske izborne komisije.

Podsetimo, i Republička izborna komisija (RIK) donela je na današnjoj sednici rešenje o dodeli mandata narodnim poslanicima novog saziva Skupštine Srbije.

FOTO TANJUG/BEOINFO
 

 

Predsednik RIK-a Vladimir Dimitrijević podsetio je da je RIK na sednici održanoj 12. januara, u skladu sa Zakonom o izboru narodnih poslanika, usvojio ukupan izveštaj o rezultatima izbora za narodne poslanike.

- Ovaj izveštaj je objavljen u "Službenom glasniku Republike Srbije" 12. januara ove godine, takođe i na veb-stranici Republičke izborne komisije istog dana, čime su se stekli uslovi da komisija dodeli mandate narodnim poslanicima kandidatima sa izborne liste koji su osvojili poslaničke mandate - rekao je Dimitrijević.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike