Predsednik Vučić iz Davosa: Sa Ursulom fon der Lajen sam imao odličan sastanak, razgovarali smo o svim bitnim pitanjima za Srbiju

18.01.2024

18:40

0

Komentarisao je susret sa Ursulom fon der Lajen

Predsednik Vučić iz Davosa: Sa Ursulom fon der Lajen sam imao odličan sastanak, razgovarali smo o svim bitnim pitanjima za Srbiju
Copyright Printsrene TV Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić već 3 dana boravi u Davosu, na Svetskom ekonomskom forumu (WEF), u okviru debate "Novo evroazijsko svitanje".

Vučić se obratio javnosti.

Komentarišući sastanak sa predsednicom EU komisije Ursulom fon der Lajen, Vučić je rekao da ne postoji važnija osoba sa kojom možete da se sastanete u Evropi.

- Za nas je bio odličan sastanak i razgovarali smo o svim bitnim pitanjima za Srbiju, od regionalnih odnosa do plana rasta - rekao je Vučić. Dodaje da će 21. nastaviti razgovore u Skoplju. Dobro je što ovo što radimo i što ćemo u subotu da predstavimo, imaćemo dodatnu snagu i podršku od evropskih institucija kroz različite projekte i značajan deo novca koji očekujemo iz Brisela.

Vučić je rekao da u Davosu predstavlja celu zemlju, kao i one koji vode prljavu kampanju protiv njega svakoga dana.

- Ne želim da zloupotrebljavam druge ljude u našim unutrašnjim borbama. Izbori su dovoljno pošteni i bili su najpošteniji u istoriji Srbije do sada. Bili su najčistiji, ponosan sam na tu pobedu.

Predsednik ističe da šta god da se dogodi kada Aljbin Kurti bude rušio sve sporazume, oni će reći da država ima pravo da radi šta hoće.

Printscreen TV Pink
 

- Našli su i svoje sluge, čak i medijski u Srbiji za to. Ali to je nešto sa čim moramo da se borimo. Kada vidite tako agresivnu kampanju protiv nekoga, da li se zapitate zbog čega je sve to? Pozivam ljude da gledaju u subotu ono što ćemo da predstavimo.

Kako kaže, kada bi priznao nezavisno Kosovo, da bi mu dali Nobelovu nagradu za mir.

- Meni treba poštovanje naroda Srbije, što bih bio zainteresovan za to šta misle stranci? Mene više interesuje kakva će fus nota da bude jednog dana u knjizi u budućnosti, nego ovo. Rešili su da drvlje i kamenje bacaju na svoju zemlju i da je predstave što gorom, samo zato što ih narod nije hteo. Hoće da kazne narod, kad ne mogu mene. Ali ljudi mogu da budu mirni, srpski brod sigureno plovi, u sigurnu luku.

Printscreen TV Pink
 

 

- Večeras imam još važnih sastanaka, za mene je važno da na pristojan i dobar način predstavim našu zemlju - istakao je predsednik.

Podsetimo, tema ovogodišnjeg Svetskog ekonomskog foruma u Davosu je “Ponovna izgradnja poverenja” .

Ovaj skup okuplja svetske političke i poslovne lidere, slavne ličnosti i istaknute društvene aktiviste.

Među ključnim temama ovogodišnjeg skupa su postizanje bezbednosti i saradnje u podeljenom svetu, stvaranje rasta i radnih mesta za novu eru, veštačka inteligencija kao pokretačka snaga za privredu i društvo, dugoročna strategija za klimu, prirodu i energiju.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike