Srbi na KiM zabrinuti posle najave Prištine o ukidanju plaćanja dinarima: Narod je zbunjen, kako će primati svoje plate?

18.01.2024

14:31

0

Srpski žitelji i zaposleni u institucijama Vlade Srbije na KiM strahuju da će odluka Centralne banke u Prištini uticati na njihovu egzistenciju

Srbi na KiM zabrinuti posle najave Prištine o ukidanju plaćanja dinarima: Narod je zbunjen, kako će primati svoje plate?
Kosovska Mitrovica - Copyright Tanjug/Dopisnik KiM

Posle najave Centralne banke u Prištini da će od 1. februara evro biti jedina valuta dozvoljena za obavljanje platnih transakcija na Kosovu i Metohiji u srpskim sredinama vlada velika zabrinutost.

Srpski žitelji i zaposleni u institucijama Vlade Srbije na KiM strahuju da će odluka Centralne banke u Prištini uticati na njihovu egzistenciju.

RTS
Saša Sekulić

- Ovo znači još jedan pritisak na Srbe, narod je zbunjen, kako će primati svoje plate, da li treba odlaziti negde na nekih 120 kilometara najbližem gradu u centralnoj Srbiji da bi primili platu. Ali, kako će penzioneri primati svoje penzije. To su oni najugroženiji koji penzije primaju na kućnu adresu, koju poštari donose - upozorava predsednik Asocijacije srpskih privrednika iz Gračanice Saša Sekulić.

Srpska lista: Kurti bi da ukine život Srba na Kosovu i Metohiji

Tanjug/Str
 

Odluka režima Aljbina Kurtija da od 1. februara ukine upotrebu dinara na Kosovu i Metohiji je ustvari odluka da se Srbi proteraju sa ovih prostora bez upotrebe oružja, navodi se u saopštenju Srpske liste.

- Nakon svih oblika institucionalnog nasilja koji su korišćeni protiv srpskog naroda od strane Kurtijevog autoritarnog režima, i koji nije uspeo da protera sve Srbe sa Kosova i Metohije, sada se odlučio da zabrani dinar na Kosovu i Metohiji i na taj način najdirektnije ugrozi fizički opstanak srpskog naroda - dodaje se u saopštenju.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RTS

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike