Godina pred nama biće posebno teška za ceo svet: Predsednik Srbije stigao u Davos

16.01.2024

09:10

0

Tokom boravka u švajcarskom gradu Davosu, predsednik Vučić imaće i niz bilateralnih susreta sa svetskim i evropskim zvaničnicima

Godina pred nama biće posebno teška za ceo svet: Predsednik Srbije stigao u Davos
Copyright Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Davos gde će od 16. do 19. januara prisustvovati godišnjem sastanku Svetskog ekonomskog foruma.

-Stigao sam u Davos na Svetski ekonomski forum. Godina pred nama biće posebno teška za ceo svet. Ipak, Srbija sa mnogo nade i entuzijazma kreće u realizaciju svojih velikih snova i planova. O njima ću u narednim danima razgovarati sa brojnim liderima, investitorima i poslovnim ljudima, poručio je predsednik Srbije pod dolasku u Davos. 

Predsednik Vučić učestvovaće na sesiji Diplomatski dijalog na temu Zapadnog Balkana, a planirano je i prisustvo predsednika na panelima Vraćanje vere u globalni sistem i Izgradnja Evrope budućnosti, kao i učešće u diskusiji na temu Novo evroazijsko svitanje.

Tokom boravka u švajcarskom gradu Davosu, predsednik Vučić imaće i niz bilateralnih susreta sa svetskim i evropskim zvaničnicima, kao i brojnim predstavnicima međunarodnih organizacija, finansijskih institucija i vodećih globalnih kompanija.

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike