Miloš Vučević: Osvojićemo više mandata na ponovljenim beogradskim izborima

15.01.2024

21:56

0

On je naglasio da se neće raditi ništa na silu i da će se ići na ponovljene izbore, ako ne bude izglasana većina u Skupštini grada

Miloš Vučević: Osvojićemo više mandata na ponovljenim beogradskim izborima
Miloš Vučević - Copyright Tanjug/Marko Đoković

Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević izjavio je večeras da će se ići na nove beogradske izbore ako se u zakonskom roku od 30 dana ne konstituiše Skupština grada i da će na novim izborima u Beogradu dobiti još više mandata.

Posle sednice Predsedništva SNS u Beogradu, Vučević je rekao da SNS nije za nove izbore i naglasio da to neće biti poništeni izbori nego ponovljeni.

- Mislimo da nije dobro da se ide na nove izbore, zato što mislimo da glavni grad ne može da prosperira bez vlasti, a bez glavnog grada ne može da se razvija projekat EXPO 2027. Šapić je direktno uključen u pregovore, i Ana Brnabić, kao poverenica za Beograd. Kada budemo imali nešto konkrento, objavićemo - rekao je Vučević.

On je naglasio da se neće raditi ništa na silu i da će se ići na ponovljene izbore, ako ne bude izglasana većina u Skupštini grada, ali da nije siguran da sve stranke imaju dobru procenu kako će proći na ponovljenim izborima.

- Nisam siguran da svi dobro procenjuju svoje šanse na ponovljenim izborima. SNS će posle njih imati još više mandata - poručio je Vučević.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike