Teror nad Srbima se nastavlja: U povratničkom selu Ljubožda na KiM opljačkane kuće dve srpske porodice

11.01.2024

18:11

0

Jedan od oštećenih, Žarko Zarić nalazi se u pritvoru zbog isfabrikovanih optužbi da je učestvovao u zločinima tokom sukoba na Kosovu i Metohiji

Teror nad Srbima se nastavlja: U povratničkom selu Ljubožda na KiM opljačkane kuće dve srpske porodice
Teror na KiM - Copyright Tanjug/Dopisništvo KIM

Tokom božićnih praznika u povratničkom selu Ljubožda u opštini Istok na Kosovu i Metohiji opljačkane su porodične kuće Žarka Zarića i Radomira Ristića.  

Većina Srba iz tog metohijskog sela praznike je provela sa rodbinom u centralnoj Srbiji, a po povratku je ustanovljeno je da su iz dve kuće ukradeni nameštaj, priključne poljoprivredne mašine i drva za ogrev, saopštila je  Kancelarija za KiM.

Kako se navodi, reč je očito o organizovanoj akciji u kojoj je učestvovavalo više lica, a Srbi povratnici u Ljuboždi revoltirani su, ne samo činjenicom da je oštećenim porodicama naneta velika materijalna šteta, već i time što se ovaj besprizoran i drzak napad dogodio u vreme najradosnijeg hrišćanskog praznika, kada su i Srbi i Srpska pravoslavna crkva na KiM upućivali isključivo poruke mira i tolerancije.

- Zahtevamo da provalnici budu najhitnije identifikovani i privedeni pravdi, jer u suprotnom ovaj incident biće još jedna potvrda da je na KiM u toku organizovana i iz Prištine inspirisana kampanja zastrašivanja i progona srpskog naroda, posebno povratnika kao najodetljivije kategorije - ističe se u saopštenju.

Jedan od oštećenih, Žarko Zarić nalazi se u pritvoru zbog isfabrikovanih optužbi da je učestvovao u zločinima tokom sukoba na Kosovu i Metohiji, a pljačka kuće Zarića kako se navodi je "so na ionako otvorenu ranu", dodaje se.

- Kancelarija za KiM će preko svojih predstavnika na terenu, kao što je do sada činjeno u sličnim prilikama, pružiti pomoć i podršku oštećenim porodicama - navodi se u saopštenju.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike