Vučević oštro osudio sramotne napade albanskog medija: Na bedan način optužuju Srbiju i predsednika Vučića

05.01.2024

22:56

0

Miloš Vučević je istakao da bi Kurti trebalo da zna da Srbiju niko neće pokoriti, a Srbe sa Кosmeta niko neće proterati

Vučević oštro osudio sramotne napade albanskog medija: Na bedan način optužuju Srbiju i predsednika Vučića
Miloš Vučević - Copyright Tanjug/Ministarstvo odbrane/Vojska Srbije

Ministar odbrane Miloš Vučević reagovao je na pisanje albanskog Telegrafa koji je objavio da “međunarodni bezbednosni organi” raspolažu saznanjima da srpske tajne službe spremaju ubistvo starijeg bračnog para u naseljima sa srpskom većinom ili da izvrše teroristički napad na srpsku decu sa ciljem da se skrene pažnja na desavanja u Srbiji i da se za to optuži "Кosovo".

- Energično osuđujem i sa gnušanjem odbijam pokušaje izvesnih medija koji izveštavaju na albanskom jeziku, da na bedan i prizeman način napadnu državu Srbiju, optuže predsednika Aleksandra Vučića i oblate srpski narod, konstruišući ovako monstruozne scenarije. Srpski narod na Кosovu i Metohiji godinama unazad pati pod stegama Кurtijevog terora. Setimo se prošlog Badnjeg dana kada su rafalima iz oružja albanskog policajca pokošena srpska deca. Nije ni čudo što kosmetski Srbi sa zebnjom čekaju novi Badnji dan, iščekujući nove provokacije i nove napade - rekao je Vučević i dodao:

- Ali, neka zna Кurti, kao i njegovi propagandisti - Srbiju niko neće pokoriti, a Srbe sa Кosmeta niko neće proterati. Nema te laži, niti te bedastoće koja će od žrtve napraviti dželata. Istorija pamti i ona će suditi! Srbi na Кosovu i Metohiji znaju da je njihova država Srbija uvek tu za njih, kao što su svesni i borbe koju za njih danonoćno vodi naš predsednik Aleksandar Vučić. Od Кurtijevih propagandista ništa drugo ni nismo očekivali. Ali zato sa tugom moramo konstatovati, kako iste konstrukcije koje koristi Кurti, ponavljaju i pojedini službenici tajkunskih medija i stranaka u Beogradu. Ali i njima i njihovom radu je na decembarskim izborima već presuđeno. Svojim glasom presudio im je narod - poruka je ministra.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike