U sedištu SNS obeležen Badnji dan: Vučević uneo badnjak (FOTO)

06.01.2024

13:05

0

Sveštenik je očitao molitvu, osveštao badnjak i svim vernicima čestitao Badnji dan i predstojeće Božićne praznike

U sedištu SNS obeležen Badnji dan: Vučević uneo badnjak (FOTO)
Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

U sedištu Srpske napredne stranke Badnji dan je danas obeležen svečanim unošenjem badnjaka, koji je uneo predsednik SNS Miloš Vučević.

Nakon unošenja badnjaka, sveštenik je očitao molitvu, osveštao badnjak i svim vernicima čestitao Badnji dan i predstojeće Božićne praznike.

- Uvek i po pisanim i nepisanim pravilima, zapisima, običajima, domaćin porodice ili porodica unose, u danu očekivanja rađanja onoga ko je i rođen da bi nas spasao i stradao zbog svih nas, u svoj dom badnjak, drvo koje nas je čuvalo i bilo deo odrastanja i sazrevanja našeg naroda i naše države - rekao je predsednik SNS.

Dodao je da nas i samo drvo badnjaka asocira na bdenje, na čuvanje i očekivanje onoga ko je trebalo da dođe i zbog čijeg rođenja su se danas okupili.

- Srpska napredna stranka je odlukom, izborom i voljom građana Srbije odabrana da bdi i čuva Srbiju čime je naša odgovornost najveća za našu veliku zajedničku kuću, a to je kuća koja se zove Srbija - poručio je Vučević.

Unošenju badnjaka prisustvovali su i ostali članovi i funkcioneri Srpske napredne stranke među kojima su Siniša Mali, Goran Vesić, Vladimir Orlić, Aleksandar Martinović, Irena Vujović, Nada Macura, Maja Gojković, Arno Gujon i ostali.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike