Skandal! Novinaru Tanjuga nije dozvoljen ulazak na KiM

04.01.2024

00:30

0

Novinar je na samom prelazu dobio papir o zabrani ulaska

Skandal! Novinaru Tanjuga nije dozvoljen ulazak na KiM
Administrativni prelaz Merdare - Copyright Tanjug/Dopisnik KiM

Glavna i odgovorna urednica Tanjuga Jovana Joksimović demantovala je danas u izjavi za KoSSev navode tzv. Kosovske policije da je novinaru agencije navodno bilo dozvoljeno da uđe na teritoriju KiM.

Joksimovićeva navodi da je reč o neistini, te da su vlasti privremenih prištinskih institucija dozvolile ulazak samo snimatelju agencije Tanjug, ali ne i novinaru Anđelku Utješanoviću.

Glavna urednica Tanjuga je precizirala da je ekipa agencije jedina novinarska ekipa koja je bila deo delegacije sa patrijarhom srpskim i osobljem SPC.

Ova delegacija je prethodno zatražila dozvolu za ulazak na Kosovo, a u imejlu koji je potom stigao iz Prištine, kako je dodala Joksimović, navodi se da je poseta odobrena, ali ne i Anđelku Utješanoviću.

TANJUG/ ANĐELKO UTJEŠANOVIĆ
 

 

Joksimovićeva kaže da je novinar Tanjuga danas ipak došao do Merdara, zato što je u vreme kada je odgovor stigao, delegacija bila na svega 10 minuta od prelaza.

Potom je i na samom prelazu dobio papir o zabrani ulaska.

Zbog zabrane ulaska novinaru Tanjuga večeras je protestovalo i Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom Društvom novinara Kosova i Metohije (DNKiM).

Kosovska policija na prelazu Merdare nešto posle 15 časova bez obrazloženja zabranila novinaru Tanjuga Anđelku Utješanoviću, koji je putovao sa delegacijom SPC, da uđe na KiM kako bi izveštavao o poseti patrijarha Porfirija.

Iz tzv. Kosovske policije su potom u izjavi za KoSSev demantovali ove navode, odnosno u šturom odgovoru i bez iznošenja detalja, kratko su naveli da je novinaru Tanjuga navodno bilo „dozvoljen ulazak''.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike