Britanci udaraju na Srbiju i Vučića! "Gardijanu" smeta predsednik jer vodi računa o narodu i državnim interesima

03.01.2024

10:35

0

Tekst pod naslovom "Pogled Gardijana na zarobljenu Srbiju" prepun je sramnih floskula i laži, a to su jedva čekali portali poput "Danasa" i islamističke "Slobodne Bosne"

Britanci udaraju na Srbiju i Vučića! "Gardijanu" smeta predsednik jer vodi računa o narodu i državnim interesima
Aleksandar Vučić - Copyright Tanjug/Tara Radovanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić postao je meta britanskog "Gardijana" zbog zaštite srpskih interesa.

U objavi koji su preneli regionalni mediji,  pomenuti list iznosi neosnovane optužbe o izbornim nepravilnostima. Tekst pod naslovom "Pogled Gardijana na zarobljenu Srbiju" prepun je sramnih floskula i laži, a to su jedva čekali portali poput "Danasa" i islamističke "Slobodne Bosne".

- Nade da će izgledi za članstvo u EU ubediti Vladu Srbije da se pridržava demokratskih normi kod kuće i da se uzdrži od podrivanja susednih država, pokazale su se neosnovanim - navodi se između ostalog u ovom sramnom tekstu.

"Gardijan" iznosi nedokazane tvrdnje o "ozbiljnim nepravilnostima na izborima, uključujući kupovinu glasova". Ipak, pravi motiv ovog članka postaje jasan u delovima gde se predsednik Srbije optužuje za navodne separatističke ambicije Republike Srpske i na severu Kosova i Metohije.

Dakle, situacija je očigledna - državni vrh je optužen za različite stvari, jednostavno zato što Srbija pokazuje interes za položaj Srba u južnoj pokrajini i u regionu.

Podsetimo, predsednik Srbije je u u martu 2022. ocenio da "nema većih lažova od Gardijana". Šef države je tada reagovao na pisanje britanskog medija da je mir na Balkanu ugrožen. 

- Oni su patološki lažovi, ja takve lažove nisam video kao u "Gardijanu" - rekao je Vučić.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike