Ministar Dačić čestitao Novu godinu: I u 2024. godini Srbija na prvom mestu

31.12.2023

21:30

0

Uprkos nikad većim pritiscima, kako je kazao, sačuvali smo naš suverenitet, naše Kosovo i Metohiju i naš narod koji na njemu živi

Ministar Dačić čestitao Novu godinu: I u 2024. godini Srbija na prvom mestu
Ivica Dačić - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić srdačno je  čestitao novu 2024. godinu svim građanima Srbije.

- Na izmaku smo godine u kojoj se Srbija suočila sa mnogim izazovima, možda najvećim u poslednjih nekoliko decenija. Naša zemlja je još jednom bila na ispitu, da li je dovoljno jaka, stabilna i složna da opstane u jakom vrtlogu koji je zahvatio ceo svet - naveo je Dačić.

Cele ove godine, kako ističe, slušali smo vesti o tragičnim sukobima, žrtvama i razaranjima, o nestašici hrane, energenata, o velikoj krizi koja je pogodila čak i najbogatije zemlje sveta.

- Srbija je odolela tim burnim i teškim izazovima, sačuvala je svoju stabilnost, mir i nastavila snažno da napreduje - naglasio je Dačić.

Uprkos nikad većim pritiscima, kako je kazao, sačuvali smo naš suverenitet, naše Kosovo i Metohiju i naš narod koji na njemu živi.

- Imamo nepokolebljivu volju da i u 2024. nastavimo da sprovodimo politiku koja Srbiju ima na prvom mestu. I ne samo volju, već i ogromno poverenje vas koji ste još jednom čvrsto potvrdili da želite stabilnu, jaku i prosperitetnu Srbiju - naveo je šef diplomatije.

Siguran sam, ističe Dačić, da ćemo u godini koja dolazi ostvariti i sačuvati sve naše najvažnije državne i nacionalne interese.

- U to me uverava naša zajednička snaga da, okupljeni oko jasnih ciljeva, nastavimo putem koji je i do sada doneo mir i napredak. Želim vam da predstojeće praznike provedete u porodičnoj slozi i dobrom raspoloženju, sa verom da će nova 2024. godina biti još jedna godina naših zajedničkih uspeha i pobeda - naveo je Dačić u čestitci.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike