Država neće dozvoliti nasilje! Dačić: Bezbednosna situacija stabilna, nastavićemo da štitimo pravni poredak

25.12.2023

16:30

0

Dačić je istakao da je situacija stabilna

Država neće dozvoliti nasilje! Dačić: Bezbednosna situacija stabilna, nastavićemo da štitimo pravni poredak
Copyright Printscreen RTVPink

Šef Biroa za koordinaciju službi bezbednosti Ivica Dačić izjavio je danas nakon sednice Biroa, na kojoj je analizirana bezbednosna sitaucija nakon pokušaja demonstranata da nasilno uđu u Stari Dvor u Beogradu, da je situacija u Srbiji stabilna i da će država nastaviti koordnirano da deluje na zaštiti ustavno pravnog poretka.

- Analizirana je bezbednosna situaija. Zaključeno je da, bez obzira na to što se o ovome govorilo nedeljama unazad, da je bezbenosna situacija u Srbiji stabilna. Najoštrije su osuđeni nasilnički akti. Nije u pitanju niakakv politički protest,  reč je o pokušaju nasilnog rušenja ustavnog poretka Republike Srbije. To je krivično delo, jedna je stvar da li ćete vi osvojiti vlast na izborima ili ćete vast osvojiti na ulici nasiljem. Reakcija državnih organa je bila veoma suzdržana - rekao je Dačić.

On je istakao da su nasilje upotrebljavali nosioci liste koju su nazvali "protiv nasilja".

- Nasilje su upotrebljavali predstavnici one liste koja je sebe nazivala protiv nasilja. Data je jasna poruka da nadležni organi treba da se drže zakona. Praktično svi treba da budu sankcionisani kako to zakon definište. Naravno, svi smo mi šokirani lažima poput toga kad kažu da nisu koristili nasiljeii da su to radili neki ubačeni elementi. To su laži.

Ponovio je Dačić da država neće dozvoliti nikakvo nasilno rušenje ustavnog poretka.

- Da rezimiramo, država neće dozovliti nikakvo nasilno rušenje ustavnog poretka, država će čuvati red i mir. Država daje podršku svim državnim organima da sačuvaju ustavni poredak kao i da se sankcioniše nasilje. Država je imala suzdržan, ali veoma jasan odgovor, a to je da se nasilje ne može i neće dozvoliti. Nikakvo nasilje se neće dozvoliti, naročito prema državnim institucijama - zaključio je Dačić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike