Izborni proces se završava za desetak dana: Predsednik Vučić će razgovarati sa svim listama

31.12.2023

10:31

0

"Ide još jedan krug glasanja na osam biračkih mesta, oni se ponavljaju izbori 2. januara"

Izborni proces se završava za desetak dana: Predsednik Vučić će razgovarati sa svim listama
Copyright Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će se izborni proces okončati u narednih  desetak do 12 dana i najavio da će razgovarati sa svim listama.

- Ide još jedan krug glasanja na osam biračkih mesta, oni se ponavljaju izbori 2. januara, mi još proveravamo sad taj količnik, ali čini nam se da nekih 700-800 glasova nedostaje, ali proveravamo još, za još jedan mandat, za listu Srbija ne sme da stane. Ako budemo imali šansu, borićemo se za taj 130. mandat, jer se uvek borimo za svaki glas i za svaki mandat. Ako ne, svejedno, čestitaćemo svima na osvojenim mandatima - rekao je Vučić za TV Prva.

Kaže da onda ide konstitutivna sednica i idu rokovi posle za proglašenja izbornih rezultata od RIK-a za konstitutivnu sednicu.

- Mislim da je to 30 dana - dodao je Vučić.

- Posle toga idu razgovori za formiranje vlade, kada se proglase rezultati imamo mogućnost za konsultacije, posebno posle proglašenja, odnosno verifikacije mandata i tada razgovaram sa svim izbornim listama, sa onima koji hoće, naravno, i oni koji me ubede da su napravili većinu, da imaju većinu za mandatara i koga hoće za mandatara, predlažem Narodnoj skupštini tog mandatara i to je to - rekao je Vučić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike