Novinarka sa Kosova dobila užasne pretnje jer je stala u odbranu Gorana Bregovića

08.08.2021

12:06 >> 13:42

0

Una Hajdari, koja godinama izveštava kao nezavisni novinar sa Kosova, reagovala je na Twitter-u

Novinarka sa Kosova dobila užasne pretnje jer je stala u odbranu Gorana Bregovića
Copyright 24sedam/kosev.info/ATAImages/M. M.

Nezavisna novinarka sa Kosova Una Hajdari, dobila je užasne pretnje, zato što je stala u odbranu proslavljenog jugoslovenskog muzičara Gorana Bregovića.

Naime, velika prašina se digla ovih dana zbog činjenice da Bregović dolazi u Albaniju da svira na Festivalu piva u Korči. Zbog te činjenice, ustale su nacionalističke struje na Kosovu, optužujući velikog muzičara da je bio inspiracija srpskoj vojsci tokom rata.

pročitajte još

Una Hajdari, koja godinama izveštava kao nezavisni novinar sa Kosova, reagovala je na Twitter-u na optužbe kosovskih Albanaca protiv Bregovića.

Kako je istakla, Bregović nikada nije pisao muziku i tekstove sa negativnom retorikom o Kosovu, niti je inspirisao nasilje nad Albancima. Hajdari je pozvala stanovnike Kosova da prekinu sa podizanjem tenzija u Albaniji samo zato što je pozvala jugoslovenskog muzičara na festival.

Podsetila je i na incident, kada su kosovski mediji napali Zdravka Čolića pre nastupa u Tirani 2014, iako je standardni umetnik koji nikada nije promovisao i ne promoviše nacionalističku muziku ili ubeđenja…

Nakon ovakvog njenog istupa, usledile su poruke pune mržnje i pretnji, zbog čega je Una Hajdari opet reagovala na Twitter-u.

-Izuzetno su me ražalostili ljudi sa Kosova i iz Albanije zbog užasnih reči koje su mi uputili u poslednjih nekoliko dana, onlajn i u privatnim porukama. Ignorisanje izgleda ne funkcioniše, pa ćete sada biti prozvani za ovaj odvratni spin, napisala je Una Hajdari.

Usledile su i brojne poruke podrške Uni od kolega, ali i drugih pratilaca koji ne podržavaju jezik mržnje niti pretnje zbog stavova izrečenih u javnosti.

Zbog najavljenog gostovanja Bregovića, građani Korče u Albaniji najavili su i protest.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike