"Narodna volja potvrđena 17. decembra, to se ne može promeniti čak ni na silu"

28.12.2023

10:07

0

Milivojević kaže da država ne bi trebalo da dozvoli blokadu Beograda 24 sata, kako su to najavili studenti koji protestuju,

"Narodna volja potvrđena 17. decembra, to se ne može promeniti čak ni na silu"
Zoran Milivojević Tan2022-8-1_101214177_0 - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

Narodna volja je već potvrđena na izborima u Srbiji 17. decembra, i to ne može da se promeni čak ni na silu, rekao je danas karijerni diplomata Zoran Milivojević povodom izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da neće dozvoliti opoziciji okupljenoj oko liste "Srbija protiv nasilja" da ukrade narodnu volju.

On je za Tanjug naglasio da je pobeda liste oko SNS dovoljno ubedljiva, kao i da je potvrđen pun legalitet i legitimitet i dosadašnje i buduće vlasti. "Ovi pokušaji kada je reč o Beogradu mogu samo da štete samoj opoziciji jer oni ipak imaju obavezu prema svojim biračima, i mislim da na ovaj način nema nikakve šanse da se osvoji vlast", ocenio je on.

Milivojević smatra da je opozicija napravila krupne greške reagovanjem i osporavanjem izbora dok izborni proces nije bio ni završen, opredeljivanjem za nasilje čime su, kako je rekao, pokazali da je njihov koncept bio sasvim drugačiji, kao i pokušavanjem da preko stranog faktora obezbede bilo koju vrstu ponavljanja.

"Kada je reč o izbornom procesu, kada je reč o republici i pokrajini, tu je stvar završena i mislim da je to jasno i kada je reč o stranom faktoru.

U Beogradu je moguće ponavljanje, ali treba sačekati da se to završi. Opozicija koja osporava izbore može biti još više na gubitku ako ostane na ovom pristupu da ne priznaje i da se opredeljuje za nasilje", naveo je on.

Milivojević kaže da država ne bi trebalo da dozvoli blokadu Beograda 24 sata, kako su to najavili studenti koji protestuju, zbog toga što raste nezadovoljstvo građana pogotovo pred praznike.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike