Vučević zahvalio ambasadorki Tunisa Amari za stav u vezi sa nepriznavanjem KiM

25.12.2023

16:10

0

On je istakao da je saradnja dve zemlje dobra i ukazao da postoji potencijal za jačanje saradnje u oblasti odbrane, koja bi doprinela i unapređenju ukupnih odnosa Srbije i Tunisa

Vučević zahvalio ambasadorki Tunisa Amari za stav u vezi sa nepriznavanjem KiM
Miloš Vučević i Imen Lažili Amari - Copyright Tanjug/Ministarstvo odbrane/Vojska Srbije

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević sastao se danas sa ambasadorkom Republike Tunis u Beogradu Imen Lažili Amari i tom prilikom se zahvalio na principijelnom i konzistentnom stavu Republike Tunis u vezi sa nepriznavanjem jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. "Kosova", kao i za podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu naše zemlje.

Vučević je rekao da se Srbija zalaže za očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta svih članica Ujedinjenih nacija, dosledno poštovanje međunarodnog prava, očuvanje mira i stabilnosti, kao i razvijanje odnosa sa drugim državama na temelju ravnopravnosti i uzajamnog uvažavanja, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Tanjug/Ministarstvo odbrane/Vojska Srbije
 

Istovremeno, on je istakao da je saradnja dve zemlje dobra i ukazao da postoji potencijal za jačanje saradnje u oblasti odbrane, koja bi doprinela i unapređenju ukupnih odnosa Srbije i Tunisa.

Ambasadorka Amari istakla je da su tradicionalno prijateljski odnosi dve zemlje kvalitetna osnova za razvoj saradnje u oblasti odbrane.

Tanjug/Ministarstvo odbrane/Vojska Srbije
 

Ona je ukazala da postoji prostor za uspostavljanje saradnje u oblastima od zajedničkog interesa, izrazivši nadu da će tokom svog mandata u Srbiji doprineti dodatnom razvoju sveukupne saradnje dve zemlje.

Tanjug/Ministarstvo odbrane/Vojska Srbije
 

Sagovornici su istakli opredeljenje za uspostavljanje i razvijanje saradnje na različitim poljima u oblasti odbrane, težišno vojnoekonomske, vojnoobrazovne i vojnomedicinske, kao i na polju vojnog sporta.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike