Ekskluzivno: 24sedam u posedu snimka tajne operacije Glasačkog korpusa (VIDEO)

20.12.2023

23:06

0

Ja sam konkretno dobio da budem u jedinici 16. krajiška glasačka garava, navodi se u snimku

Ekskluzivno: 24sedam u posedu snimka tajne operacije Glasačkog korpusa (VIDEO)
Copyright Printscreen

Posle brojnih fantazmagorija opozicije o navodnom dovođenju 40.000 glasača iz Republike Srpske kako bi se "prekrojila izborna volja građana Beograda", 24sedam ekskluzivno objavljuje video snimak jednog od naših sunarodnika sa leve obale Drine koji priznaje da je sve tačno i objašnjava čitavu strategiju dovođenja birača.

- Dobio sam poziv, još proletos su me mobilisali. Formirani su tajni glasački kampovi za obuku glasača u Srbiji, svako je zadužio olovku i glasačku kutiju, obučavali smo se kako i za koga glasati, dobili svoj glasački raspored. Ja sam konkretno dobio da budem u jedinici 16. krajiška glasačka garava. Zašto se tako zove? Zato što je nas 16 posle izbora trebalo da ispeče vola na Terazijama - priča jedan od "glasača" i nastavlja:

- Mi smo imali zadatak da se probijemo do Dedinja gde bismo se "uklinili", glasali i vratili se. Sve je to bilo u sklopu operacije "Spasavanje predsednika Vučića".

On dodaje da su tu učestvovale i druge jedinice.

- Ja moram da spomenem Drinski glasački korpus, popularne Glasače sa Drine. Tu je i Romanijski glasački korpus, dakle momci sa Sokolca koji su se "uklinili" na Novom Beogradu. Bilo je tu raznih scena. Recimo žena sa detetom koja plače: "Vidi ih sine na šta liče. A naš Beograd je nekad bio svet". Ništa, mi se na to nismo osvrtali. Treba reći i da smo pevali: Ide Mile preko koridora i on kaže glasati se mora! Šta se ono tamo čuje? Ko to glasa u Rakovici? To su majko hrabri borci, sve glasači Krajišnici - navodi "glasač".

Radi se, naravno, o šali popularnog banjalučkog stend ap komičara Dušana Jokića, koji je samo jedan u nizu onih koji su se ovih dana sprdali na račun Dragana Đilas i gubitničke opozicije, kao i njihovih izmišljotina o glasačima iz Republike Srpske.

Sprdanje Đilasa i opozicije bilo je posebno zanimljivo na društvenoj mreži "X", gde su deljeni razni mimovi i šaljivi komentari na njihove besmislene tvrdnje.

Printscreen
 

- Došao sam u Beograd da popijem kafu i promenim izbornu volju građana opštine Stari Grad. A kafu sam već popio - napisao je jedan tviteraš, dok je na drugom nalogu podeljena fotografija junaka iz jedinice "Vukovi sa Drine" pre akcije uz natpis: "Pokazujem braći gde je njihovo biračko mesto na Vračaru".

Printscreen
 

Celokupna opozicija, kao i njihov vođa, postali su predmet ismevanja jer je već odavno svima jasno da Đilas stalno traži izbore jer zahvaljujući njima zarađuje ogroman novac, da bi posle poraza, kao Kalimero, uzvikivao da se radi o nepravdi.

Naime, Dragan Đilas pred svake izbore reketira veći broj privrednika, od njih zahteva novčanu pomoć uz obećanje da će im "gledati kroz prste" kada ponovo zasedne u fotelju. Posle izbora se pravda kako je vlast pokrala izbore, pa onda sve kreće ispočetka.

ATAImages/Mateja Stanisavljević
 

I dok je Đilas napravio biznis od politike, građanima je dao sjajan povod za šale i viceve od njegovih opravdanja za brojne poraze. Nema sumnje da će ih u budućnosti biti još. Na nama je da čekamo, a Đilas će već smisliti neko komično opravdanje zašto je opet izgubio izbore.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike