Napadač na Miladina Kovačevića saslušan u tužilaštvu: Evo koje krivično delo mu se stavlja na teret!

20.12.2023

15:48

0

Milojević je nakon hapšenja u policiji ispričao da mu mesecima unazad Đilas i Tepićeva daju po 150 evra nedeljno kako bi fizički napadao državne funkcionere

Napadač na Miladina Kovačevića saslušan u tužilaštvu: Evo koje krivično delo mu se stavlja na teret!
Miladin Kovačević - Copyright Tanjug/Nemanja Đorđević

Dragoslav Milojević (20) iz Jagodine, jedan od dvojice mladića koji su preksinoć fizički napali direktora Republičkog zavoda za statistiku Miladina Kovačevića ispred zgrade Republičke izborne komisije tokom protesta opozicije, a koji je u policiji priznao da su mu lideri koalicije "Srbija protiv nasilja" Dragan Đilas i Marinika Tepić platili da izaziva nerede, saslušan je u Višem javnom tužilaštvu.

- U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušan je Dragoslav M. (20) zbog sumnje da je 18. decembra ispred zgrade Republičke izborne komisije, tokom protesta koalicije "Srbija protiv nasilja" u Ulici kralja Milana, sprečavao članove komisije da odu nakon izlaska iz zgrade, a potom i odgurnuo direktora Republičkog zavoda za statistiku, oštećenog M.K. Osumnjičeni je na saslušanju izneo svoju odbranu - saopštilo je Više javno tužilaštvo.

Nakon saslušanja tužilaštvo je osumnjičenom ukinulo zadržavanje.

- Dragoslavu M. se na teret stavlja krivično delo Nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu - naveli su u tom tužilaštvu.

Podsetimo, Milojević je nakon hapšenja u policiji ispričao da mu mesecima unazad Đilas i Tepićeva daju po 150 evra nedeljno kako bi fizički napadao državne funkcionere, uz obavezu i da prisustvuje na svakom protestu i izaziva haos. Rekao je da ima saznaja da osim njega Đilas plaća i druge studente, mahom iz Beograda i Niša.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Informer

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike