Đilasovo licemerje! Plače dok govori o Marinikinom štrajku glađu, a ovako je pričao kad je to radio Toma Nikolić

20.12.2023

17:44

0

U pomenutom snimku Đilas gotovo kroz suze govori o njenom štrajku glađu kao velikoj žrtvi koja može da naruši zdravlje

Đilasovo licemerje! Plače dok govori o Marinikinom štrajku glađu, a ovako je pričao kad je to radio Toma Nikolić
Dragan Đilas i Marinika Tepić - Copyright Antonio Ahel/ATA Images

Dragan Đilas znao je da reaguje kada je Tomislava Nikolića 2011. godine započeo štrajk glađu, ali sad kad to radi njegova uzdanica Marinika, on nju predstavlja kao veliku žrtvu koja može sebi da naruši zdravlje.

U pomenutom snimku Đilas gotovo kroz suze govori o njenom štrajku glađu kao velikoj žrtvi koja može da naruši zdravlje, te partijsku koleginicu koju je podržao u ovoj nameri predstavlja kao svojevrsnu mučenicu - iako se sama odlučila na takav apsurdan potez, a sve zbog zahteva za poništenje potpuno regularnih beogradskih izbora.

Iako je Đilasov performans bio samo jedna od apsurdnih stvari koje su se dve večeri zaredom odvijale pred zgradom Republičke izborne komisije koja je bila na meti pristalica Dragana Đilasa i predstavnika opozicije okupljenih oko liste "Srbija protiv nasilja", te koja je gađana jajima, paradajzom i toalet papirom, građani Srbije nisu zaboravili da je samo pre desetak godina Đilas malo drugačije reagovao na štrajk glađu koji je u tom momentu sprovodio Tomislav Nikolić. 

Naime, Đilas je tada protiv Nikolićeve odluke oštro govorio, a ponajviše kritikovao tadašnje Nikolićeve saradnike. On je kritikovao Nikolićeve najbliže saradnike, ocenivši da su oni bili dužni da ga odgovore od štrajka glađu i žeđu, a ne da ga u tome podrže. 

Iako je Nikolićev štrajk glađu tada nazvao cirkusom i pozorišnom predstavom, Đilas je ovih dana svojevoljno odlučio da uzme učešće u nečemu što se može jedino nazvati baš "cirkusom". 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike