Predsednik Vučić na RTS: Imali smo poštene izbore, a oni su rezultat kampanje i prethodnog rada

18.12.2023

19:54

0

Autor: 24sedam

On je rekao da je Srbija uspela kroz krize da se razvija, kao i da je uspeo da promeni lice države

Predsednik Vučić na RTS: Imali smo poštene izbore, a oni su rezultat kampanje i prethodnog rada
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Copyright RTS

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić gostovao je večeras u Dnevniku na RTS-u. 

On je rekao da je Srbija uspela kroz krize da se razvija, kao i da je uspeo da promeni lice države. 

Predsednik je istakao da je naša zemlja imala poštene izbore i da se nažalost u medijima sada manje govori o onima koji su dobili skoro dva miliona glasova, od onih koji su dobili mnogo manju podršku birača.

- Valjda je to atmosfera u kojoj živimo i nije to nikakav problem. I ljudima u Srbiji želim da kažem da ne brinu. Da se ne sekiraju mnogo zbog neodgovornog ponašanja pojedinaca na političkoj sceni - da je Srbija ozbiljna zemlja, da će u Srbiji vladati mir, red i zakoni - istakao je Vučić.

RTS
 

On je naveo da su rezultati na izborima upravo razultat kampanje, ali i prethodnog rada i onoga što ste ponudili građanima.

- Kada vi ovde pustite čoveka koji kaže da je protiv njega vođena kampanja, a on pred svaki dnevnik i posle svakog dnevnika emituje spot u kojem protivnike naziva izdajnicima, i još posle toga ima moralnih skrupula da nekome govore o negativnoj kampanji - rekao je Vučić.

Takođe, on je dodao da od 1. januara kreće novo povećanje plata i penzija. 

RTS
 

- Ako budemo imali dobar rast BDP, imaćemo dodatan rast standarda građana - poručio je on.

O Kosovu

Govoreći o Kosovu, predsednik je kazao da nikada neće dati pristup njemu u UN. 

- Biće muka oko KiM ali borićemo se i čuvati naše interese. Nikada nećemo dozvoliti pristup u UN i međunarodnim organizacijama i institucijama - rekao je Vučić.

On se istovremeno izvinio sunarodnicima koji su u nedelju došli da glasaju i imaju pravo glasa, a koji su vređani prilikom glasanja.

- Na 98 odsto mesta lista Srbija ne sme da stane je dobila većinu glasova i tu se vidi porast glasova pre svega zbog odgovorne politike i jer su oni kampanju zasnivali na vređanju jednog čoveka. Neka nauče da rade kampanju, građani su pokazali da žele bezbednost i sigurnost - rekao je Vučić.

RTS
 

O napadu opozicije

Predsednik je kazao da je opozicija krenula u opšti napad na građane koji dolaze iz Republike Srpske, koji imaju pravo u skladu sa zakonima da glasaju ovde.

- Na osnovu zakona koje su oni doneli u ovoj zemlji, a ne mi, u vezi sa dvojnim državljanstvom. Dakle, kreću u hajku protiv našeg naroda zato što valjda im se ne sviđa, sa političkog opredeljenja ti ljudi, iako je to naravno minoran broj glasova. Da dobijete narodno poverenje morate da pokažete odgovornost i ozbiljnost u radu - rekao je Vučić.

Vučić je istakao da veruje da će Aleksandar Šapić biti gradonačelnik Beograda, kao i da ukoliko Branimir Nestorović ne bude podržao nikoga, da će izbori u glavnom gradu biti ponovljeni. 

O EXPO 2027 

RTS
 

Predsednik je kayao da EXPO 2027 nije samo izložba, već ceo program razvoja i da je izračunato da će do tada možda biti do 15 milijardi ukupnih ulaganja u Srbiju.

On je za RTS podsetio da je mesec dana pre izbora rekao "da nam je potreban mir" da rešimo pitanja razvoja zemlje do 2027 godine.

Takođe, rekao je i da je kod SNS-a sve čisto i transparentno, a kao primer naveo da je nakon prošlih izbora rekao da će mandat vlade biti kraći.

- Sve to je za nas od ključnog značaja, to što moramo da radimo, nema više takvih izbora osim ukoliko negde nema većine i onda idete na izbore. Čestitam svim ljudima na dobroj atmosferi jer nikada manje prijava policiji nije bilo, fizičkih incidenata. Drago mi je što je policija odmah uhvatila one koji su napravili incident u Odžacima - rekao je Vučić. Istakao je i da će naša demokratija da napreduje, ali i politička odgovornost u budućnosti.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike