Alijev čestitao pobedu Vučiću i SNS na izborima: Želim vam dobro zdravlje, sreću i nove uspehe

18.12.2023

18:16

0

Alijev je naglasio da su za Baku odnosi Azerbejdžana i Srbije, koju je nazvao prijateljskom zemljom i pouzdanim partnerom, od posebnog značaja.

Alijev čestitao pobedu Vučiću i SNS na izborima: Želim vam dobro zdravlje, sreću i nove uspehe
Copyright Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev čestitao je danas predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću pobedu na vanrednim parlamentarnim izborima i izrazio uverenje da će dvojica lidera nastaviti zajedničke napore na daljem jačanju i produbljivanju posebnih odnosa i strateškog partnerstva dve zemlje.

- Izborni rezultati  jasno odražavaju visoko uvažavanje i podršku vašeg naroda politici koju sprovodite za razvoj i prosperitet Srbije, pokazujući značajno poverenje koje imaju u vas - naveo je Alijev u pismu čestitke Vučiću, koje je uputio dok Vučić, kako napominje azerbejdžanska državna novinska agencija AZERTAC, proslavlja ubedljivu pobedu liste "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" na vanrednim parlamentarnim izborima.

On je naglasio da su za Baku odnosi Azerbejdžana i Srbije, koju je nazvao prijateljskom zemljom i pouzdanim partnerom, od posebnog značaja.

- Oduševljeni smo dosadašnjim nivoom naših međudržavnih odnosa zasnovanih na međusobnom poverenju i podršci, kao i našom plodnom saradnjom u različitim oblastima, koja se iz dana u dan širi. Aktivan politički dijalog između nas igra značajnu ulogu u razvoju naše interakcije - naveo je Alijev.

On je u pismu čestitke Vučiću naveo da predsednik Srbije "ima veliki doprinose i usluge u održavanju i podizanju tradicionalnih prijateljskih odnosa između Azerbejdžana i Srbije na njihov sadašnji nivo".

Naglasio je i da ima najlepše uspomene na nedavnu posetu Srbiji, koju je nazvao prelepom zemljom, i istakao da jako ceni "iskreni susret" sa Vučićem.

- Uveren sam da ćemo uspešno nastaviti naše zajedničke napore na daljem jačanju i produbljivanju specijalnih odnosa i strateškog partnerstva između Azerbejdžana i Srbije u skladu sa voljom naših naroda - zaključio je Alijev.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike