Nova čestitka iz Mađarske: Predsednica Novak čestitala Vučiću na pobedi, navela Srbiju kao primer koji drugi treba da slede u jednoj stvari

18.12.2023

12:09

0

Novak je na društvenoj mreži X (Tviter) čestitala na, kako je navela, "dobrom rezultatu" koji je ostvario Savez vojvođanskih Mađara na jučerašnjim izborima i ocenila da je Srbija primer kako nacionalna manjina i većina mogu dobro da koegzistiraju, na obostranu korist

Nova čestitka iz Mađarske: Predsednica Novak čestitala Vučiću na pobedi, navela Srbiju kao primer koji drugi treba da slede u jednoj stvari
Katalin Novak i Aleksandar Vučić - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

Predsednica Mađarske Katalin Novak čestitala je danas predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i Srpskoj naprednoj stranci na "velikoj pobedi" na izborima u Srbiji.

Novak je na društvenoj mreži X (Tviter) čestitala na, kako je navela, "dobrom rezultatu" koji je ostvario Savez vojvođanskih Mađara na jučerašnjim izborima i ocenila da je Srbija primer kako nacionalna manjina i većina mogu dobro da koegzistiraju, na obostranu korist.

- Čestitke Vučiću i njegovoj partiji na njihovoj jučerašnjoj velikoj izbornoj pobedi u Srbiji. Čestitam na dobrim rezultatima i Savezu vojvođanskih Mađara. Zadovoljna sam što su zadržali svoju zastupljenost u parlamentu u Beogradu. Srbija je primer kako nacionalna manjina i većina mogu dobro da koegzistiraju, na obostranu korist - navela je Novak.

Mađarski premijer Viktor Orban čestitao je sinoć predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i članovima njegove liste na izbornoj pobedi.

- Srbija neće stati! Čestitke predsedniku Vučiću i članovima njegove lista na ubedljivoj izbornoj pobedi - objavio je Orban na društvenoj mreži X (Tviter). 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike