Vučić ubedljiv u Zapadnoj Srbiji: Ovako se glasalo po opštinama - narod je rekao svoje!

18.12.2023

09:41

0

Građani pokazali da cene trud i rad za bolju budućnost

Vučić ubedljiv u Zapadnoj Srbiji: Ovako se glasalo po opštinama - narod je rekao svoje!
Čačak - Copyright RINA

Izborna lista "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane", proglasila je ubedljivu pobedu na teritoriji grada Čačka, gde je dobila 44 odsto galsova, što je za 2000 glasova više nego na prethodnim izuborima.

- Želim da se zahvalim svim građankama i građanima koji su nam glas. Izbori su protekli u demokratskoj atmosferi, a mi smo imali jednu pozitivnu kampanju u kojoj nismo vređali nikoga. Oduvek i zauvek ćemo raditi samo u interesu naših građana i to je narod prepoznao, a rezultat na izborima je najbolji pokazatelj - rekao je za RINU gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Druga po broju osvojenih glasova u Čačku je lista "Srbija protiv nasilja", dok je treća Socijalistička partija Srbije (SPS).

Prijepolje 

Brojke u Prijepolju kažu da su vođeni politikom Aleksandra Vučića bili na dobrom putu i na to putu ćemo i da ostanemo, rekao je Drago Popadić nosilac liste na lokalnim izborima u Prijepolju ispred koalicije okupljene oko SNS.

- Preko 50 odsto građana je podržalo listu Aleksandar Vučić-Srbija ne sme da stane, to je oko 10 posto više nego na prethodnim izborima i na lokalnim izborima smo osvojili za 1 500 glasova više. Ovo je istorijska pobeda naprednja u Prijepolju - rekao je Popadić.

Lučani

Izlaznost u Opštini Lučani bila je 71,5%, od toga je lista Sprske napredne stranke - Aleksandar Vučić osvojila 5 950, 56,3%, rekao je Milija Milenković iz SNS Lučani, kandidat za narodnog poslanika.

Gornji Milanovac

Predsednik OO SNS u Gornjem Milanovcu Dejan Kovačević se obratio svim sugrađanima i zahvalio im se što su ukazali najveće poverenje listi Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane koja je dobila 10 261 glas napsrpam liste Srbija protiv nasilja koja je dobila 5 637 glasova.

Čajetina 

Na teritoriji opštine Čajetina od 62% izašlih birača, koalicija oko SNS-a osvojila je 53%.

- Mislim da smo time potvrdili naše prognoze i sve ono do sada što smo radili. Ovo je stvarno ubedljiva pobeda koalicije, svi ostali su osvojili mnogo manje, na drugom mestu Srbija protiv nasilja, 20% - rekao je predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović.

Ivanjica

Predsednik opštine Ivanjica Momčilo Mitrović rekao je da nakon obrađenih podataka sa svih biračkih mesta lista SNS Srbija ne sme da stane, ima preko 51 procenat glasova izašlih glasača.

- Građani su dokazali da podržavaju one koji rade i žele da održe mir i stabilnost. Ovo je dokaz da se vredan trud i trad u službi našeg naroda uvek isplati - rekao je Mitrović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike