MUP o snimku koji su objavili predstavnici koalicije "Srbija protiv nasilja": Grubo su zloupotrebili ukazano poverenje!

17.12.2023

18:18

0

Neovlašćeno snimanje predstavlja obeležje krivičnog dela neovlašćeno objavljivanje i prikazivanje tuđeg spisa, portreta i snimka iz člana 145. Krivičnog zakonika Republike Srbije

MUP o snimku koji su objavili predstavnici koalicije "Srbija protiv nasilja": Grubo su zloupotrebili ukazano poverenje!
MUP Srbije - Copyright Foto: MUP

Povom audio-snimka koji je objavljen na društvenim mrežama sa sastanka predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova i predstavnika koalicije „Srbija protiv nasilja“, ističemo da predstavnici MUP-a nisu bili obavešteni niti im je od strane predstavnika ove koalicije tražena dozvola za snimanje ovog sastanka, navodi MUP u svom saopštenju.

- Stvaranje atmosfere elementarnog poverenja je razlog zbog kojeg nije bilo zabranjeno unošenje mobilnih telefona na sastanak.

Napominjemo da je ovaj sastanak nastavak razgovora započetih pre četiri dana, na zahtev predstavnika koalicije „Srbija protiv nasilja“, kojem je Ministarstvo unutrašnjih poslova odmah izašlo u susret u nameri da se kroz međusobno uvažavanje i poverenje zajednički preduprede eventualne nepravilnosti, spuste tenzije i spreče potencijalno narušavanje javnog reda i mira.

Snimanjem i objavljivanjem audio snimka sa sastanka, predstavnici koalicije „Srbija protiv nasilja“ grubo su zloupotrebili ukazano poverenje i narušili integritet državne institucije, a ovaj nečastan postupak u javnosti može dodatno podići tenzije tokom izbornog postupka i predstavljati osnov za nasilne akte.

Neovlašćeno snimanje predstavlja obeležje krivičnog dela neovlašćeno objavljivanje i prikazivanje tuđeg spisa, portreta i snimka iz člana 145. Krivičnog zakonika Republike Srbije.

Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva sve učesnike izbornih procesa da se ponašaju u skladu sa izbornim zakonima, da ne narušavaju javni red i mir i sačuvaju legalnost i legitimnost ovog procesa - ističe MUP.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike