Pretučeni mladić sa Kosmeta o napadu: Napali su me iz čistog mira, a ne znam ni ko su, ni zašto su to uradili

10.08.2021

11:29 >> 15:29

0

Autor: M. I.

Dobro sam, ali se još uvek nalazim u bolnici, rekao je Nikola

Pretučeni mladić sa Kosmeta o napadu: Napali su me iz čistog mira, a ne znam ni ko su, ni zašto su to uradili
Copyright Pretučeni mladić Nikola Perić, Kancelarija za KiM

Nikola Perić, 23-godišnji mladićem kojeg su juče u selu Zebince kod Novog Brda na Kosmetu, kada je vraćao krave sa ispaše, napale dve osobe i nanele mu povrede poručio je da se oseća dobro.

– Dobro sam, još uvek sam u bolnici – rekao je Nikola.

pročitajte još:

Kako kaže, ne zna nijedan razlog zbog koga su ga nepoznati muškarci pretukli.

– Ne poznajem ih, niti znam ko su. Imaju oko 30-35 godina i napali su me iz čista mira – kratko je rekao Nikola za Kurir.

Kako je ispričao prethodno jedan od očevidaca, Nikolu su zaskočili iz automobila.

– Na 20 metara od kuće, na putu mu je prišao automobil iz kog su izašle dve osobe i fizički ga napale. Dok smo mi iz dvorišta videli šta se dešava i krenuli prema njima, Nikoli su naneli povrede po glavi i drugim delovima tela. Uspeli su da pobegnu – ispričao je očevidac Dragan Vasić.

Policija slučaj okvalifikovala kao „nanošenje lakih telesnih povreda“

Kosovska policija u svom 24-časovnom izveštaju zabeležila je sinoćni napad na muško lice u selu Zebince u opštini Novo Brdo, u trenutku dok je čuvao stoku. U šturom saopštenju, policija ne potvrđuje da se radi o Srbinu N.P. koji je pretučen, a što je potvrdila sinoć Kancelarija za KiM.

Kako policija navodi, sinoć oko 20 časova muškarac sa Kosova prijavio im je da su ga dok je čuvao stoku, dva napoznata muškarca, koja su izašla iz automobila, fizički napala.

– Napadači su zatim i pobegli u nepoznatom pravcu – navodi KP.

Napadnutom muškarcu je pružena medicinska pomoć, a slučaj je u izveštaju zabeležen kao „nanošenje lakih telesnih povreda“.

Ovo je sve što se može pročitati u današnjem izveštaju kosovske policije.

Kancelarija za KiM: Antisrpsko raspoloženje ne jenjava

Podsetimo, Kancelarija za KiM Vlade Srbije saopštila je povodom napada na srpskog mladića kod Gnjilana da je u pitanju nastavak talasa incidenata u kojima su žrtve bili Srbi na Kosovu i Metohiji, kojih od početka godine ima skoro 90.

– Nedopustivo je da Nikola bude meta siledžija i huligana samo zato što je Srbin. Ovaj incident izazvao je ogromnu uznemirenost i revolt među srpskim stanovništvom u ovoj opštini – navodi se u saopštenju.

Iz Kancelarije za KiM dodaju da je očigledno da antisrpsko raspoloženje na Kosovu i Metohiji ne jenjava, kao i ekstremističke pretenzije političkih lidera.

pročitajte još:

Takvo ponašanje, kako se dodaje u saopštenju, bez sumnje je osokoljeno učestalim provokacijama koje dolaze iz Prištine, kao i nereagovanjem međunarodne zajednice.

– Kancelarija za Kosovo i Metohiju zahteva da počinioci ovog zločina budu što pre otkriveni i sankcionisani, a bezbednosna situacija u srpskim sredinama podignuta na još viši nivo – piše u saopštenju Kancelarije za KiM.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike