Predsednik Vučić na TV Prva: Verujem u ubedljivu pobedu normalne i pristojne Srbije na predstojećim izborima

06.12.2023

18:09

0

Autor: 24sedam

Predsednik je rekao da očekuje da prosečna plata u decembru budu između 820 i 830 evra

Predsednik Vučić na TV Prva: Verujem u ubedljivu pobedu normalne i pristojne Srbije na predstojećim izborima
Aleksandar Vučić - Copyright Printscreen/TV Prva

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić u 18 sati gostovao je u Vestima, na TV Prva, gde je govorio o svim aktuelnim temama.

Na početku razgovora, Vučić je kazao da je suosnivač Apple, Stiv Voznijak, najinteligentniji čovek kojeg je on upoznao u svom životu.

Printscreen/TV Prva
 

- Reč je o čoveku koji je stvorio kompjutere i čija poseta menja Srbiju na mapi. On se bavi obučavanjem i obrazovanjem dece od 11 do 13 godina. Pričali smo o tome šta možemo da uradimo za srpsku decu tog doba, nakon čega smo odlučili da će Srbija mnogo više novca ulagati u obrazovanje. U našu zemlju dovodićemo najmoćnije i najbolje univerzitete iz celog sveta zato što nećemo da nam deca odlaze u inostranstvo - kazao je on.

Predsednik je dodao da je ključna tema njihovog razgovora bila obrazovanje, a najavio je i posetu još jedno IT genija Srbiji, koji bi našu zemlju trebalo da poseti u martu naredne godine.

- 67 odsto dece čim završi školu ima posao sa platom od 72.000 dinara. To moramo da povećamo, posebno za zanatske poslove i da dodatno nagradimo naše profesore da bi oni napredovali, ali i učili, jer oni moraju da uče, kako nam ne bi i oni odlazili u inostranstvo. Obrazovanje je ključna stvar - kazao je Vučić.

Printscreen/TV Prva
 

O IT sektoru i platama

Takođe, predsednik je rekao da očekuje da prosečna plata u decembru budu između 820 i 830 evra.

- Očekujemo da ukupni prihodi IT sektora budu 3,6 milijarde evra za ovu godinu. Imamo i sve veći broj investicija iz Azije, tačnije iz Kine i Japana. Uprkos teškoj godini, u kojoj su mnoge zemlje EU suočene sa recesijom, imaćemo stopu rasta od 2,7 odsto - kazao je Vučić.

On je dodao da očekuje i veći nivo investicija iz Južne Koreje, UAE...

- Što više investicija stiže u našu zemlju, to znači veće plate i veće penzije. Očekujemo povećanje penzija, pa povećanje plata od najmanje 10 posto, a da bi ljudi videli da to nema veze sa izborima, biće povećanja od juna ili jula, posebno u obrazovanju - naglasio je Vučić.

O zdravstvu u Srbiji

Printscreen/TV Prva
 

 

Predsednik je govorio i o tome da je danas šest mamografa stiglo u više zdravstvenih ustanova širom zemlje.

- To je dobra vest za naše građame. Moja je i naša krivica što više toga nismo uradili ranije - rekao je Vučić, reagujući na prilog o nabavci novih mamografa u Srbiji.

Kako je rekao, problem je u tome što smo se uvek bavili velikim stvarima, a nismo dovoljno vodili računa o ljudima.

- To su neverovatne stvari, poput novog Kliničkog centra, ali mnoge stvari moramo da menjamo. Svoj pristup smo promenili, sebe smo promenili, pravili smo greške ali i naučili lekciju - rekao je Vučić i najavio dodatna ulaganja u inovativne lekove, između ostalog.

Takođe, predsednik se osvrnuo i na niški aerodrom. 

- Osim ove dve, tri linije koje postoje za Istanbul, moraće da radi više i bolje, ali za to ćemo morati da budemo bogatiji. To je pitanje razvoja i napretka sveukupne zemlje. Nadam se da ćemo moći i aerodrom kod Kruševca da osposobimo, a u budućnosti i u Somboru i Vranju, i u mnogim drugim mestima - naveo je on.

O izborima 

Printscreen/TV Prva
 

Govoreći o izborima, Vučić je kazao da je ovo prva izborna kampanja u kojoj nije bilo fizičkih incidenata.

- Mislim da je to dobra stvar. Što se kampanje tiče, zadovoljan sam kako lista "Srbija ne sme da stane" vodi istu. Zadovoljan sam programom i planovima, kao i obećanjima koja su realna i ozbiljna. Otpočetka kampanje, od opozicije samo sam čuo kako mi otac nije otac i kako mi sin nije sin. Verujem u ubedljivu pobedu normalne i pristojne Srbije - kazao je predsednik.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike