"Beograd na vodi je velelepan": Tajkunski mediji priznali da je predsednik Vučić bio u pravu!

06.12.2023

10:30

0

Teško priznanje ukazuje i na to da oni koji su kudili, slobodno vreme vole da provode baš tu, na šetalištu, šoping centru, restoranu, da uživaju u pogledu, uređenim stazama i mirisu reke

"Beograd na vodi je velelepan": Tajkunski mediji priznali da je predsednik Vučić bio u pravu!
Beograd na vodi - Copyright Profimedia

"Samo stotinak metara od velelepnog izgleda Beograda na vodi…", početak je jedne od rečenica u kolumni u tajkunskom listu "Danas".

Priznanje da je Beograd na vodi velelepan dolazi baš od onih koji su ga kudili i koji su ga kritikovali jedino iz razloga što je to zamisao predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

To čija je zamisao bio im je sasvim dovoljan razlog da godinama "žale" za kućercima, udžaricama, šupama i stecištima narkomana koji su se na tom mestu skupljali.

Znali su i oni da je taj deo grada neiskorišćen i da predstavlja ruglo prestonice, ipak nisu želeli da priznaju da je dobro što se neko setio da to pretvori u pravi dragulj glavnog grada Srbije.

Sada su priznali. Otvoreno i javno, biranom rečju "velelepan".

- Samo stotinak metara od velelepnog izgleda Beograda na vodi nalazi se ovo zapušteno i zaboravljeno ruglo grada - stoji u kolumni i istina, ima još mnogo posla, potrebno je još mnogo rada, truda, marljivosti da bi sve bilo završeno, ali najteži deo, dobiti ideju i krenuti u njeno sprovođenje, je odrađen.

Printscreen/Danas.rs
 

Teško priznanje ukazuje i na to da oni koji su kudili, slobodno vreme vole da provode baš tu, na šetalištu, šoping centru, restoranu, da uživaju u pogledu, uređenim stazama i mirisu reke.

Zmijarnici koji su postojali pre rađanja same ideje u glavi srpskog predsednika davna su prošlost, a oni koji su se bunili rušenju oronuliih i zapuštenih ruina danas su zaćutali i priznali da su pogrešili. Rečju "velelepno".

Priznanje da je Vučić bio u pravu je sigurno jedno od najtežih u istorijih tajkunskih medija i onih koji upravljaju istim, ali dok koračaju ovim urbanim kompleksom koji parira svetskim metropolama, teško je ne priznati očigledno pa makar to bili i najveći protivnici.

Najmodernije naselje na koje puca pogled sa Brankovog, Železničkog mosta, Gazele i drugih delova grada, na obalama reke Save nateralo je i i tajkune i opoziciju, neistomišljenike i rivale, protivnike i mrzitelje da rečju "velelepan" ipak kažu da su pogrešili.

Da dela govore neretko naglasi Vučić i ta dela su dovela do toga da kritičari zaćute, pognu glavu i iz pera, sramežljivo, ispišu "Beograd na vodi je velelepan".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Informer

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike