Orlićeva poruka studentima: Uvek mislite na Srbiju i šta za nju možete da uradite

05.12.2023

12:07

0

Država još jednom pokazala da misli na mlade

Orlićeva poruka studentima: Uvek mislite na Srbiju i šta za nju možete da uradite
Copyright Tanjug/Narodna skupština Republike Srbije

Narodnu skupštinu Republike Srbije posetili su danas studenti Fakulteta za međunarodnu politiku i bezbednost iz Beograda, koje je pozdravio i predsednik Skupštine dr. Vladimir Orlić. 

Poželevši im dobrodošlicu, dr. Orlić je ukazao na značaj Doma Narodne skupštine kao spomenika istorije i kulture našeg naroda i države, kao i na ulogu samog Parlamenta u sprovođenju naše državne politike, saopšteno je iz Kabineta predsednika parlamenta. 

Tanjug/Narodna skupština Republike Srbije
 

- Poruka koju ćete uvek čuti od predsednika Republike, od nas u Narodnoj skupštini, kao i od Vlade Srbije, jeste ta da državna politika koja je zaista naša postoji samo ukoliko je suverena i samostalna, okrenuta našim interesima. Ona ima smisao ukoliko je usmerena prema svakom čoveku, a uspešna je jedino ukoliko ostavlja rezultate, vidljive i trajne, poput novog auto-puta, izgrađenih bolnica, porasta broja zaposlenih ili povećanja plata i penzija. Takav odnos prema državnoj politici i prema Srbiji je ono čime se danas rukovodimo - poručio je dr Orlić. 

Studentima je poručio da sutra, gde god bili i čime god se bavili, uvek misle na svoju državu i na to šta za nju mogu da urade. 

- Za samu Srbiju bi najdragocenije bilo da u njoj ostanete, da ovde živite, ovde se ostvarujete na profesionalnom, ličnom i porodičnom planu, i svoju budućnost – upravo ovde gradite - zaključio je predsednik Skupštine.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike