Vučić sa ministrom spoljnih poslova Kazahstana: Predsednik mu zahvalio na podršci u očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta

29.11.2023

13:16

0

Sagovornici su razgovarali i o saradnji u domenu investicija, energetike, odbrane i namenske industrije, poljoprivrede, turizma i drugih oblasti od obostranog interesa

Vučić sa ministrom spoljnih poslova Kazahstana: Predsednik mu zahvalio na podršci u očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta
Copyright Tanjug/Rade Prelić

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas potpredsednika Vlade i ministra spoljnih poslova Republike Kazahstan Murata Nurtleua i istakao da je Srbija čvrsto opredeljena za dalji razvoj veobuhvatne saradnje sa Kazahstanom.

Predsednik Vučić je izrazio zadovoljstvo što od 2019. godine i Kazahstan ima ambasadu u Srbiji, koja značajno doprinosi približavanju dveju zemalja, saopštila je predsednikova pres služba.

Tokom sastanka, predsednik Vučić je izrazio zahvalnost na podršci prijateljskog Kazahstana očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije i time pokazanoj privrženosti načelima međunarodnog prava.

Sagovornici su razgovarali i o saradnji u domenu investicija, energetike, odbrane i namenske industrije, poljoprivrede, turizma i drugih oblasti od obostranog interesa.

Ministar Nurtleu je rekao da je Srbija blizak partner Kazahstanu, ali da još ima neiskorišćenih mogućnosti za saradnju u različitim oblastima. Predsednik Vučić je, takođe, prihvatio poziv da poseti Kazahstan, koji mu je uputio predsednik Kasim Žomart Tokajev.

Dvojica sagovornika su razmotrili i različita globalna pitanja, dodaje se u saopštenju.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike