Đurić otvorio Srpsko-američki ekonomski forum u Las Vegasu

05.12.2023

00:30

0

Đurić je u uvodnom obraćanju istakao da Srbija vidi veliki potencijal za jačanje veza sa poslovnim krugovima u američkoj saveznoj državi Nevadi

Đurić otvorio Srpsko-američki ekonomski forum u Las Vegasu
Marko Đurić - Copyright TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

Ambasador Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama Marko Đurić otvorio je danas Srpsko-američki ekonomski forum koji se prvi put održava u Las Vegasu.

Đurić je u uvodnom obraćanju istakao da Srbija vidi veliki potencijal za jačanje veza sa poslovnim krugovima u američkoj saveznoj državi Nevadi koja je domaćin foruma, kao i da raširenih ruku očekuje sve partnere u realizaciji budućih uspešnih poduhvata.

- Srbija je sada zemlja prelepih priča o sveukupnom napretku, dinamičnom razvoju i zdravim ambicijama. Od udvostručenog BDP-a za samo nekoliko godina i privlačenja najvećeg dela regionalnih investicija, preko najsavremenijih fabrika, brzih vozova, nove mreže autoputeva, slobodne trgovine i uvećavanja broja avio-linija "Er Srbije" sa Zapadom i Istokom, rasta životnog standarda građana, do zlatnog cilja za 2027. godinu u vidu svetske izložbe 'Ekspo' čiji smo ponosni domaćin i na čijim pripremama već uveliko radimo - rekao je Đurić, navodi se u saopštenju ambasade Srbije u SAD.

TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ
Marko Đurić

On je naveo i da je ekonomska saradnja Srbije i SAD od posebnog značaja, a da se pozitivan doprinos daljem razvoju poslovnih i privrednih odnosa već reflektuje kroz same učesnike današnjeg skupa.

Zvaničnici savezne države Nevade i grada Las Vegasa uručili su ambasadoru Đuriću priznanje kojim se izražava zahvalnost Ambasadi Republike Srbije u Vašingtonu za doprinos promociji i jačanju trgovinskih, turističkih i investicionih veza, kao i sveukupne saradnje Srbije i SAD. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike