Vučić dočekao predsednika Kipra ispred Palate Srbija (FOTO)

22.11.2023

14:17

0

Srbija i Kipar imaju tradicionalno prijateljske odnose, zasnovane na međusobnoj podršci u očuvanju teritorijalnog integriteta

Vučić dočekao predsednika Kipra ispred Palate Srbija (FOTO)
Copyright FOTO TANJUG/ RADE PRELIC

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić svečano je danas dočekao predsednika Kipra Nikosa Hristodulidisa ispred Palate Srbija.

Gost sa Kipra je dočekan uz najviše državne počasti, uz gardu Vojske Srbije i crveni tepih, a u delegaciji Srbije koja je dočekala Hristodulidisa su ministri odbrane i spoljnih poslova Miloš Vučević i Ivica Dačić.

Nakon toga slede sastanak Vučića i Hristodulidisa, a posle će biti i izjave za medije dvojice predsednika. U okviru posete planiran je plenarni sastanak članova delegacija Srbije i Republike Kipar.

FOTO TANJUG/ RADE PRELIC
 

Predsednik Kipra boraviće u dvodnevnoj poseti Srbiji, a njega je na aerodromu "Nikola Tesla" dočekao ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Drugog dana posete biće održan Savet za saradnju Republike Srbije i Republike Kipar, a zatim će biti i ceremonija potpisivanja niza memoranduma o razumevanju u prisustvu Vučića i Hristodulidisa.

Srbija i Kipar imaju tradicionalno prijateljske odnose, zasnovane na međusobnoj podršci u očuvanju teritorijalnog integriteta. Kipar je glasao protiv prijema Kosova u Unesko 2015.godine. Kipar je jedna od pet zemalja članica EU koje ne priznaju nezavisnost Kosova.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike