Sada je sve jasno - Miodrag Majić se bavi politikom i time krši kodeks: Ugledni sudija izneo mišljenje većine kolega! (VIDEO)

21.11.2023

18:44

0

Ugledni sudija komentarisala saopštenje i istupe sudije Majića.

Sada je sve jasno - Miodrag Majić se bavi politikom i time krši kodeks: Ugledni sudija izneo mišljenje većine kolega! (VIDEO)
Miodrag Majić - Copyright Printscreen/YouTube

Sudije koje i dalje veruju u Etički kodeks nedavno su se oglasile povodom javnih istupa sudije Miodraga Majića.

Oni su se potpisali u saopštenju, a danas je jedan od naših najuglednijih sudija, Dragana Boljević komentarisala to saopštenje i istupe sudije Majića.

Predsednica Društva sudija Srbije istakla je da su istupi sudije Majića neobični i da većina smatra da su to ništa drugo do politički istupi.

 

 

- Istupi sudije Majića jesu neobični i većina sudija smatra da su to ipak politički istupi! Sudije imaju ograničeno pravo javnog govora jer obavljaju javnu funkciju a zbog čega je potrebno, ne samo da bude nepristrasan, već i da odaje utisak nepristrasnosti! On ne bi smeo da iskaže svoj stav javno o nekom društvenom pitanju jer može da se desi da kasnije sudi u predmetu u kome je i to pitanje bitno. Ukoliko se sudija ne ograniči u svom javnom govoru na pitanja pravosuđa i pravosudne politike, već priča o nekim širim stvarima, odaje utisak svrstanosti uz neku političku opciju, onda to može da bude kršenje etičkog kodeksa - rekla je sudija Boljević.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike