Pokret socijalista čiji je osnivač Aleksandar Vulin: Samo izvorni Dejtonski sporazum dolazi u obzir, neka niko ne mašta o ukidanju RS

21.11.2023

10:07

0

Svaki nasrtaj na Dejtonski sporazum i svaki pokušaj rušenja Dejtonskog sporazuma, završi se pokušajima uništenja i ukidanja Republike Srpske

Pokret socijalista čiji je osnivač Aleksandar Vulin: Samo izvorni Dejtonski sporazum dolazi u obzir, neka niko ne mašta o ukidanju RS
Pokret socijalista - Copyright Facebook/pokret socijalista

Republika Srpska nije nastala Dejtonskim sporazumom, već upornom i tvrdoglavom borbom Srba za slobodu, ali Srbi, za razliku od mnogih drugih poštuju Dejtonski sporazum na kome počiva mir u Bosni i Hercegovini.

Svaka promena Dejtonskog sporazuma za nas je apsolutno neprihvatljiva i svako nepoštovanje procedura proisteklih iz Dejtonskog sporazuma za nas je neprihvatljivo.

Dakle, nikakva nova tumačenja, nikakve modifikacije, nikakve izmene slova tog sporazuma ili ganjanje duha tog sporazuma nisu i neće biti prihvatljivi, samo izvorni Dejtonski mirovni sporazum dolazi u obzir.

Svaki nasrtaj na Dejtonski sporazum i svaki pokušaj rušenja Dejtonskog sporazuma, završi se pokušajima uništenja i ukidanja Republike Srpske.

Srbija je garant očuvanja Republike Srpske i Srba koji u njoj žive i nikakve izmene Dejtonskog sporazuma nisu moguće", poručili su u Pokretu socijalista čiji je osnivač Aleksandar Vulin povodom 28. godišnjice Dejtonskog sporazuma.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike