Za sat i po direktor Pošte im od krivca postao "žrtveni jarac": Tužni cirkus Šolakovih piona, gazda naredio napad na Vučića

19.11.2023

18:46

0

Od ulice su, ne od izbora, očekivali da ih dovede na vlast!

Za sat i po direktor Pošte im od krivca postao "žrtveni jarac": Tužni cirkus Šolakovih piona, gazda naredio napad na Vučića
Ilustracija - Copyright Antonio Ahel/ATA Images/YouTube

Jedan od najžešćih kritičara politike sadašnje vlade ocenio je da opozicione liste "ne nude dovoljno konkretnih rešenja za oporavak privrede". Nema, dakle, ko nije uočio šupljine u njihovim programima s kojima izlaze pred birače, piše Kurir.

Istini za volju, ni sama opozicija kao da se ne trudi da sakrije odsustvo realnih ideja i sadržaja u svojoj ponudi građanima. Javna je tajna da ih je raspisivanje izbora zateklo potpuno nespremne, iako su ih sami agresivno tražili od predsednika Srbije. Ali njihov je zahtev predstavljao samo način da se izvuku iz ćorsokaka u koji su letos doveli proteste - računali su da izbore neće dobiti, i da će im to biti nova tačka konfrontacije s Vladom, i novi podsticaj za ulična okupljanja.

Od ulice su, ne od izbora, očekivali da ih dovede na vlast!

Privatna arhiva
 

Zato sada gledamo ovaj tužni cirkus umesto predizbornih nadmetanja.

Opozicija i Šolakovi mediji složno su tako podržali štrajk poštara, a ta je podrška išla dotle da je sindikalni lider Željko Veselinović tvrdio da dogovor Vlade i tri reprezentativna sindikata poštare ne obavezuje da se vrate na rad, piše Kurir.

Elem, na rukovodstvo Pošte sručeno je drvlje i kamenje, pa je Šolakov tabloid Nova juče u 9.58 za troje poslednjih direktora: Milana Krkobabića, Miru Petrović i Zorana Đorđevića, napisao da su "muzli Poštu sve dok obične poštare nisu doveli na rub gladi".

I šta se dešava?

Nekako u isto vreme predsednik Srbije Aleksandar Vučić komentarisao je štrajk poštara.

Nova sat i po posle prvog teksta (u 11.33) o tome izveštava:

"Prema njegovim (Vučićevim) rečima, u Pošti radi veliki broj poštenih ljudi koji su s pravom nezadovoljni, ali je on krivca pronašao u direktoru ovog preduzeća.

Printscreen Pink
 

- Ali tu imamo problem sa direktorom tog preduzeća, jer se pitamo šta je radio i zašto nije čuo te ljude, te odgovorne i ozbiljne ljude. Zašto ih nije saslušao? Zašto se nije više pažnje posvetilo njihovim problemima - rekao je Vučić na Pinku."

Naslov ovog teksta poručuje da je "Vučić našao žrtvenog jarca - direktora Pošte".

Jalovost opozicije i njenih glasila

Analizirajmo red po red.

Ko je odgovoran za poslovanje preduzeća i položaj radnika?

Direktor. Uostalom, i sama Nova svoj tekst o "direktorima koji su radnike doveli do ruba gladi" zasniva na toj premisi.

Da li i Aleksandar Vučić smatra da je najodgovorniji u Pošti direktor? Smatra.

I ovde, u ovom momentu se ogoljuje sva jalovost opozicije i njenih glasila, čija je jedina strategija "biti protiv Vučića".

Jer - ovo je difinicija - "žrtveni jarac je nevina žrtva koja ispašta za tuđe grehe". Zoran Đorđević se, u shvatanju opozicije, za svega devedeset minuta prometnuo od čoveka koji je osiromašio radnike Pošte do nevine žrtve!

Jedan telefonski pozov gazde, jedan njegov nalog i kurir koji im je doneo džak pepela da se pospu po glavi, bio je dovoljan urednicima Nove da skoče sebi u usta i bez trunke stida napišu da je ono za šta su tvrdila da je crno - belo da belje ne može da bude!

Sigurni smo i da bi, da ih je neko pitao kako je takav obrt moguć, priznali i da su bili žrtve privremenog gubitka kognitivnih sposobnosti, ali da im je sada sve jasno... do sledećeg gazdinog naloga.

Stavovi na štetu građana

Sve, ako treba i vratolomni etički i profesionalni salto mortale, samo da se ne bi priznalo da je Vučić postupio državnički i tačno identifikovao odgovornost za nezadovoljstvo poštara!

Naravno, ovo je samo nastavak dugog niza ocena i poteza koji su rezultat iste logike, a zajedničko im je da bi svi njihovi stavovi - da je opozicija nešto na vlasti - bili na štetu građana.

Vučić dovodi strane investitore i otvara radna mesta - oni kažu da je to štetno.

Štiti standard penzionera i podiže penzije - oni kažu da je skupo.

Smanjuje cene osnovnih životnih namirnica - oni se rugaju. Ko još jede parizer, kažu, prećutkujući da su pale cene i mleka, jogurta, belog sira, krompira, testenina, kafe, hrane za bebe...

Tanjug/Strahinja Aćimović/Tara Radovanović/Vladimir Šporčić ATAImages/A.A.
 

I onda idu na izbore u nadi da će im birači za to dati glas!

Dolazak na vlast u demokratiji, svuda na svetu, rezultat je dogovora stranaka sa narodom.

Ali da bi se dogovorili sa građanima Srbije, opozicija mora prvo da se dogovori sa samom sobom: je li crno ono što je crno, ili samo ono za šta je Vučić rekao da je belo?

Dok ne nauče osnovne pojmove, na izborima nemaju čemu da se nadaju...

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike