Vučić u Zaječaru: I zdravstveni centar od presudnog značaja, imamo pet milijardi evra na računu (FOTO)

19.11.2023

11:53

0

I zdravstveni centar koji je od presudnog značaja , za šta je potrebno 40 miliona evra više nego za stadion

Vučić u Zaječaru: I zdravstveni centar od presudnog značaja, imamo pet milijardi evra na računu (FOTO)
Copyright Tanjug/Nemanja Jovanović

Veliki broj ljudi se okupio ispred stadiona u Zaječaru, kako bi mogao da vidi kako izgleda ovo moderno sportsko zdanje, koje može stajati „rame uz rame“ sa mnogim svetskim stadionima, a u obilazak ovog stadiona krenuo je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Mi smo uradili puteva više nego iko u istoriji. I to su najveće investicije, reč je o velikoj kilometraži. Uradili smo i dve škole. Za dečije odeljenje stiže UV aparat, u martu magnetna rezonanca, novi digitalni mamograf u novembru ili decembru... što mislim da je važno za žene u Zaječaru - rekao je Vučić i dodao: 

- I zdravstveni centar koji je od presudnog značaja , za šta je potrebno 40 miliona evra više nego za stadion. Dajemo sve od sebe, ali nismo mi oterali nikog odavde. Sve ovo što smo uradili je u poslednjih nekoliko godina urađeno. Zaječar, Sombor i Požarevac su nam prioritteti, gde sa svim investitorima uvek razgovaramo da prvo ovde dođu. Zaječar mora da dobije nešto da u potpunosti zaustavimo odliv - istakao je predsednik. 

 

- Zaječar je divna varoš. 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ulaganja države rastu "brzinom munje".

- Kao raketa brojevi skaču. Imamo novca. Mi smo jedna od retkih zemalja koja ima 5 milijardi evra na računu. Pokažite mi zemlju naše veličine koja ima 5 milijardi evra na računu republike. Nema niko - kazao je Vučić u Zaječaru.

On je dodao da su budžeti zemalja u okruženju po dva puta manji nego što Srbija ima na računu u ovom trenutku, bez tekućih prihoda koji dolaze.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike