Đilasov aktivista napao žene po ugledu na svog šefa

17.11.2023

07:41

0

Po starom principu "drž'te lopova" Đilasovci optužuju svoje protivnike baš za ono što oni sami rade

Đilasov aktivista napao žene po ugledu na svog šefa
Dragan Đilas - Copyright 24sedam

Đilasova NATO opozicija već mesecima vodi kampanju u kojoj svoje političke protivnike nazivaju nasilnicima i siledžijama. Za to vreme jurišnici Dragana Đilasa širom Srbije napadaju kako aktiviste Srpske napredne stranke, tako i građane koji se ne slažu s njima.

Po starom principu "drž'te lopova" Đilasovci optužuju svoje protivnike baš za ono što oni sami rade, i na osnovu toga pokušavaju da prikupe jeftine političke poene.

M.K./ATAImages
 

Najnoviji primer za to je napad na Slavicu Ivanović i Zoricu Slavković, aktivistkinje Srpske napredne stranke iz MO SNS Mileva Marić Ajnštajn sa Novog Beograda. Na ove dve žene, od kojih jedna ima 55, a druga 73 godine, je nasrnuo Đilasov sledbenik koji ih je vređao, omalovažavao, pratio, nasrtao na njih i pretio N1 televizijom.

- Gospođa Zorica Slavković je istakla da joj se nikada u životu nije dogodilo da ju je neko tako besramno vređao i psovao, dok je pomenuti muškarac gospođu Slavicu jako gurnuo, pljunuo i udario, što je prijavljeno nadležnim organima. Svedoci smo da opozicija bez stida i srama kao i bilo kakvih dokaza uveliko plasira laži putem svojih medijskih glasila. Ovo je upravo jedan od dokaza kako brutalne medijske kampanje prave negativnu atmosferu u našem društvu. Najstrašnije osuđujemo potpirivanje "atmosfere linča" jer su našem narodu, našem društvu i našoj zemlji najvažniji mir, stabilnost, napredak i dostojanstvena Srbija - navedeno je u saopštenju MO SNS Mileva Marić Ajnštajn.

Ovo je samo jedan u nizu napada Đilasovih aktivista, a mete su po pravilu bile žene i naši stariji sugrađani koji nisu mogli da uzvrate.

Đilas poznat po nasilju nad ženama

Ovakvo ponašanje Đilasovih jurišnika ne treba da čudi s obzirom da su svesni da ih očekuje još jedan poraz na izborima koji predstoje, ali i kada se zna da njihov vođa ima istoriju nasilničkog ponašanja nad slabijima od sebe.

Naime, Đilas, u nizu svojih agresivnih istupa i bahatosti ima i prijavu za nasilje nad suprugom Ivom, i njenim roditeljima, o čemu postoje policijske službene beleške, koje su dospele u javnost. Njega je bivša supruga optužila da ju je 7. decembra 2014. godine maltretirao i fizički zlostavljao, i nju i njene roditelje Ružicu i Slobodana Pelevića, i to pred trogodišnjom ćerkom Anom.

Sukob je nastao pošto je Ðilas odbio da supruzi Ivi plaća mesečnu alimentaciju od 8.000 evra, koliko je tražila, ali i zbog dadilje koju je otpustila.

Mateja Stanisavljević/ATAImages
 

Incident se desio u stanu na Vračaru, a u to vreme, iako razvod nije bio okončan, njih dvoje nisu živeli zajedno.

- Dragan je, kao što je i bio dogovor, uzeo našu ćerku oko 18 časova, a zatim me je oko 18.10 iz kola, dok je još vozio našu ćerku, pozvao na mobilni telefon i počeo da viče na mene zašto sam otpustla dadilju i da mi preti da će mi na sudu oduzeti decu. Oko 21 sat, kad je vratio ćerkicu kući, ja sam rekla Draganu da mi više ne preti kako će mi oduzeti decu, da ne viče na mene i da me ne vređa i da bismo mi isto tako mogli njega da vređamo, ali to ne činimo - rekla je Iva inspektorima, kada je prijavila nasilje.

U sve se, prema Ivinim rečima, umešala njena Majka Dragana, koja ga je zamolila da ih ne vređa, a on je, kako tvrdi Iva, nasrnuo na nju. Kako bi zaštitila majku, postavila se između njih, a Đilas je, kako je tvrdila u policiji, zgrabio za ruke i pribio uza zid.

Kako je i Ivin otac bio u stanu, i čuo galamu, došao je iz susedne sobe i video haos. Pokušao je da zaštiti Ivu, ali je Đilas nasrnuo i na njega.

ATAImages/Mateja Stanisavljević
 

- Tada je Dragan oborio mog oca i pesnicom mu zadao udarac u predelu glave, i to sve pred našom ćerkom Anom. Nastavili su da se rvu po podu, ja i majka pokušavale smo da ih razdvojimo, a onda sam istrčala na hodnik zgrade i pozvonila kod komšija kako bi nam pomogli, ali niko nije otvarao vrata. Dragan je tada izašao iz stana i, dok je silazio, čula sam kako nekom kaže da pozove policiju - ispričala je policajcima.

Tokom iskaza u policiji Iva Đilas je priznala da ovo nije bio prvi put da trpi nasilje od svog tadašnjeg supruga:

- Psihički me je maltretirao, to jest vršio torturu nada mnom dok sam bila trudna, dete je rođeno prevremeno i sa srčanom manom, ima ozbiljnu aritmiju. Takođe, da naglasim da je za vreme moje trudnoće Dragan bio sa drugom ženom i za vreme dok sam bila trudna i dok me je maltretirao bila sam kod svojih roditelja, a nijednom me nije pozvao da pita kako sam - navodi Iva u iskazu koji je objavila beogradska štampa.

- Pre mesec dana mi je pretio tako što mi je rekao: "Odrubiću ti glavu". Ja sve ovo nisam prijavljivala, ali sada sam nakon svega veoma zabrinuta za svoju bezbednost, kao i bezbednost roditelja i dece - kazala je Iva.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike