Veliki gubitak za našu kulturnu scenu: Ministarka kulture uputila telegram saučešća povodom smrti Žarka Lauševića

15.11.2023

16:31

0

Porodica srpskog glumca je saopštila da je Žarko Laušević preminuo danas u 63. godini života, posle kraće i teške bolesti

Veliki gubitak za našu kulturnu scenu: Ministarka kulture uputila telegram saučešća povodom smrti Žarka Lauševića
Copyright Antonio Ahel/ATA Images/Amir Hamzagić

Ministarka kulture Maja Gojković uputila je saučešće povodom smrti glumca Žarka Lauševića istakavši da njegov odlazak predstavlja veliki gubitak za našu kinematografiju i čitavu kulturnu scenu.

Gojković je ocenila da je Laušević "tokom bogate karijere, svojim ostvarenjima ostavio neizbrisiv trag u pozorištu, na filmu i televiziji".

"Ostaće upamćen kao jedan od najtalentovanijih glumaca na prostorima bivše Jugoslavije, koji je sa lakoćom osvajao srca pozorišne i filmske publike, što ga čini jednim od najboljih glumaca na ovim prostorima svih vremena", podsetila je Gojković.

Saučešće je uputila i premijerka Ana Brnabić. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je u telegramu saučešća da je jedinstveni talenat Lauševića ostavio impresivan trag na našoj filmskoj i pozorišnoj sceni.

Porodica srpskog glumca je saopštila da je Žarko Laušević preminuo danas u 63. godini života, posle kraće i teške bolesti. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike