Vučić izjavio saučešće povodom smrti Lauševića: Ostavio je impresivan trag na našoj filmskoj i pozorišnoj sceni

15.11.2023

14:24

0

Lauševiću je najtežu ulogu dodelio sam život, ocenio je predsednik

Vučić izjavio saučešće povodom smrti Lauševića: Ostavio je impresivan trag na našoj filmskoj i pozorišnoj sceni
Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović/Antonio Ahel/ATA Images

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas saučešće povodom smrti istaknutog umetnika Žarka Lauševića i istakao da je njegov jedinstveni talenat ostavio impresivan trag na našoj filmskoj i pozorišnoj sceni.

"Sa tugom sam primio vest o smrti Žarka Lauševića, umetnika čiji je jedinstveni talenat i strast prema glumi ostavio impresivan trag na našoj filmskoj i pozorišnoj sceni. Sa podjednako fascinantnom lakoćom velikog glumačkog barda, igrao je Žarko vlasteline, knezove i kraljeve, ali i ljude sa sivih margina društva, dajući svima autentičan pečat po kojem će ostati upamćen", naveo je Vučić.

Primetio je da je Lauševiću najtežu ulogu dodelio sam život i da je teško breme sudbine Laušević pretočio u knjige u kojima je, kao i na sceni, do kraja iskrene emocije bez zadrške podelio sa publikom.

"Izražavam duboko saučešće porodici, prijateljima, kolegama i poštovaocima njegovog dela. Sve prođe, sećanje nikada. Neka počiva u miru", navodi se u saučešću predsednika Vučića.

Podsetimo, porodica je saopštila da je Žarko Laušević preminuo danas u 63. godini života, posle kraće i teške bolesti. Od velikana srpskog glumišta opraštaju se brojne poznate ličnosti.

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike