Sa velikom tugom sam primila vest: Premijerka izjavila saučešće povodom smrti Lauševića

15.11.2023

16:21

0

Poznati srpski glumac Žarko Laušević preminuo je danas posle kratke i teške bolesti

Sa velikom tugom sam primila vest: Premijerka izjavila saučešće povodom smrti Lauševića
Copyright Antonio Ahel/ATA Images Tanjug/Rade Prelić

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić uputila je telegram saučešća povodom smrti Žarka Lauševića

"Sa velikom tugom sam primila vest o preranom odlasku velikog imena savremenog domaćeg glumišta i kinematografije Žarka Lauševića" napisala je Brnabić.

Ona je istakla da "njegov raskošni talenat, iskustvo i harizma, velike glumačke uloge i bogata filmska i televizijska karijera zauvek će ostati upisane u istoriju našeg naroda i kulture".

"Uprkos tragediji koja ga je obeležila i o kojoj je iskreno pisao u svojim knjigama, Žarka ćemo pamtiti, pre svega, po brojnim velikim ulogama koje je maestralno odigrao. U ime Vlade Republike Srbije i u svoje lično ime izražavam saučešće porodici Laušević, prijateljima i kolegama", navela je premijerka Brnabić u telegramu saučešća. 

Glumac Žarko Laušević preminuo je danas u 63. godini života, posle kraće i teške bolesti, saopštila je porodica. Kako je najavljeno, o datumu i mestu sahrane javnost će biti blagovremeno obaveštena.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas saučešće povodom smrti istaknutog umetnika Žarka Lauševića i istakao da je njegov jedinstveni talenat ostavio impresivan trag na našoj filmskoj i pozorišnoj sceni.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike