Potvrđena saznanja 24sedam: Hrvatska propagandna mašinerija podržava Đilasovu NATO opoziciju (FOTO/VIDEO)

12.11.2023

21:56

1

Prema dogovoru, laži i podmetačine koje Đilasovi sledbenici planiraju da podmetnu srpskoj javnosti biće prvo objavljene u hrvatskim medijima, a zatim će ih prenositi tajkunski mediji

Potvrđena saznanja 24sedam: Hrvatska propagandna mašinerija podržava Đilasovu NATO opoziciju (FOTO/VIDEO)
Copyright Ilustracija/Wikipedia/Printscreen/Youtube

Jedan od potpisnika opozicionog "ProGlasa", koji indirektno podržava listu Dragana Đilasa, Dragan Bjelogrlić otišao je u Hrvatsku da bi preko Hrvatske radio-televizije napadao predsednika Srbije Aleksandra Vučića i našu zemlju.

- Zverinjak - tako sam metaforički nazvao Srbiju jer su vlastodršci pobedili državu! Srbija je oteta država! Vučić je autokrata! On ima narcisoidno-autokratski tip ličnosti - rekao je bez imalo srama Dragan Bjelogrlić.

 

 

Ovo gostovanje Bjelogrlića na Hrvatskoj radio-televiziji potvrdilo je saznanja 24sedam kampanji koju će hrvatska propagandna mašinerija voditi tokom predizborne kampanje u Srbiji, a sve u cilju rušenja vlasti i dovođenja u fotelje NATO opozicije koju iz senke vodi Dragan Đilas.

Naime, kako je 24sedam pisao, ukoliko bi Đilasova opozicija uspela da ponovo sedne u fotelje, plan je da Srbija ekspresno uvede sankcije Rusiji, prizna nelegalnu nezavisnost Kosova i Metohije i u potpunosti se okrene NATO paktu, čiji je Hrvatska član. Prema dogovoru, laži i podmetačine koje Đilasovi sledbenici planiraju da podmetnu srpskoj javnosti biće prvo objavljene u hrvatskim medijima, a zatim će ih prenositi tajkunski mediji pozivajući se na svoje hrvatske kolege. Radi se o dobro osmišljenoj akciji koja za cilj ima sklanjanje odgovornosti sa tajkunskih medija iako će laži protiv srpskih vlasti pored hrvatskih propagandista smišljati i NATO opozicionari.

Podsetimo, nedavno je i zamenik predsednika Đilasove Stranke slobode i pravde Borko Stefanović otišao upravo u Hrvatsku da u tamošnjim medijima napada Srbiju i srpskog predsednika Aleksandra Vučića.

Printscreen
 

Stefanović je boravio u Cavtatu gde je izjavio da "nema normalnosti, sigurnosti i evropske budućnosti za Srbiju dok je na vlasti autokrata Vučić". Naravno, ovu izjavu je odmah preneo i tajkunski medij Direktno i time se, poput Đilasovog pulena, stavio u službu hrvatske antisrpske propagande.

Hrvatski propagandisti podržavali politizaciju tragedija u Srbiji

Podrška koja stiže iz Hrvatske NATO opoziciji u Srbiji ne čudi nikog ko je prethodnih nekoliko meseci pratio razvoj događaja na političkoj sceni u našoj zemlji. Naime, od kako je deo opozicije organizovao političke proteste kako bi, na najdegutantniji način iskoristio ubistva dece, hrvatski mediji kao i uticajni pojedinci iz te zemlje su otvoreno podržavali akcije Đilasovih sledbenika.

Novine i internet portali iz Hrvatske bili su prepuni naslova u kojima se za sve nesreće u našoj zemlji optuživala srpska vlast i predsednik Srbije, a na protestima opozicije učestvovali su i pojedinci iz Hrvatske, o čemu svedoči slučaj odbornice iz Zagreba Nikoline Rajković.

Printscreen/Twitter
 

Ne treba zaboraviti i da je proteste otvoreno podržala bivša hrvatska premijerka Jadranka Kosor, koja ja najpoznatija po tome što je otela stan u Zagrebu tako što su iz njega isterana dva maloletna Srbina posle smrti roditelja.

Opozicionari širili antisrpsku propagandu iz Hrvatske

Paralelno sa hrvatskom propagandom protiv Srbije, Đilasovi sledbenici su vodili kampanju dehumanizacije predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Tako je hrvatski državljanin Zdravko Ponoš uporedio Vučića sa Adolfom Hitlerom čija je politika dovela do ubistva desetina miliona ljudi:

- Režim je uzdrman i njemu nema više povratka! Vojničkim rečnikom rečeno, kao da je prošao Staljingrad, mi idemo ka Berlinu samo je pitanje kada ćemo stići, to ne može da se zaustavi! A vidite da se Vučić i ponaša kao neko u Berlinu nekada u onoj jazbini – rekao je Ponoš.

Poređenje srpskog predsednika sa Hitlerom, nije Ponošev izum, nego je smišljeno u zemlji čiji pasoš i državljanstvo ovaj opozicionar ima – Hrvatskoj. Naime, pre nekoliko meseci na naslovnoj strani hrvatskog magazina Ekspres objavljena je fotomontaža koja prikazuje predsednika Srbije Aleksandra Vučića kao Adolfa Hitlera, a sa njim su na isti način predstavljeni i mađarski premijer Viktor Orban i pobednica nedavno održanih izbora u Italiji Đorđa Meloni.

Printscreen
 

Autori sramne naslovnice su na portretima ovih političara montirali karakteristične Hitlerove brkove i to u bojama zastava zemalja koje predstavljaju.

S obzirom da su Ponoševe veze sa Hrvatskom odavno poznate, nimalo nije slučajno što je upravo on nastavio sramnu kampanju koja je pokrenuta u njegovoj domovini.

Treba li pomenuti da je Vikiliks svojevremeno objavio depeše iz kojih se nesumnjivo vidi da je NATO gledao Ponoša kao "svog čoveka" u Vojsci Srbije!? Naime, u depešama Vikiliksa iz 19. februara 2009. godine navodi se da je Boris Tadić, kao tadašnji predsednik, imenovao novog načelnika Generalštaba Miloja Miletića, za kojeg se konstatuje da će biti "manje proaktivan u zastupanju saradnje i interesa sa NATO-om od Zdravka Ponoša", dok se iz depeše objavljene 3. juna 2013. godine navodi da je Ponoš za NATO. 

Marinika izmislila srpske logore koje je kasnije koristila hrvatska propaganda

Nije Ponoš jedini NATO opozicionar koji je širio hrvatsku propagandu. Široj javnosti nije toliko poznato da je Marinika Tepić pre ulaska u politiku, dok se predstavljala kao novinarka, izmišljala zločine koje je pripisala srpskom narodu.

Tako je “novinarka” Marinika došla do izmišljene informacije da su tokom rata u Hrvatskoj srpske vlasti na teritoriji Srbije, tačnije u Vojvodini, držale koncentracione logore za mučenje hrvatskih zarobljenika.

Printscreen
 

Ovo njeno „otkriće” kao glavni, lažni dokaz za postojanje fantomskih logora u okolini Zrenjanina, u kojima su navodno zlostavljani Hrvati, poslužilo je Hrvatskom kulturnom veću (HKV) iz Zagreba da konstruiše bolesnu srbofobnu priču o iživljavanju Srba nad nedužnim Hrvatima.

Naime, u tekstu iz oktobra 2009, objavljenom na sajtu HKV pod naslovom „Tko je ubijao Hrvate, a danas prešućuje”, stoji da je zvanični Beograd držao pripadnike hrvatske nacionalnosti zarobljene u koncentracionim logorima nedaleko od Zrenjanina, tačnije u naseljima Stajićevo i Begejci (današnji Torak).

Antisrpsku propagandu širio i Hrvat iz Nemačke

Ne treba zaboraviti ni da je nemački poslanik hrvatskog porekla, Josip Juratović na tajkunskoj televiziji N1 svojevremeno jasno rekao da je "vlada Srbije nesposobna i da se treba osloboditi Vučića".

 

 

- Vlada Srbija je nesposobna i vodi Srbiju u propast! Ljudi u Srbiji moraju da se organizuju i vide kako da se oslobode kriminalne vlade koja ih tlači i vodi u srednji vek! - rekao je Juratović.

Neko naivan bi trebalo da pomisli da je Hrvatima toliko stalo do srpske sreće i napretka da su pokrenuli celokupnu medijsku mašineriju samo da bi pomogli Srbima koje su pre samo tri decenije etnički očistili iz područja na kojima su vekovima živeli

Ipak, svako ko barem malo razume političke i geopolitičke procese, shvata da je cilj hrvatske politike već decenijama slabljenje srpskog faktora i guranje naše zemlje u NATO. U tom svom planu, Hrvati koriste opoziciju u Srbiji kao objekat kojim će Srbija destabilizovati, a Đilasovi sledbenici oberučke prihvataju podršku iz inostranstva kako bi ponovo zaseli u fotelje i nastavili sa pljačkom koju su sprovodili od 2000. do 2012. godine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike